Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Γ. Καμίνης: Ενάντια στους εργατικούς αγώνες και τις διαδηλώσεις !


Τoν βαθιά αντιδραστικό χαρακτήρα της εκλεγμένης με στήριξη ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγων/ΔΡΑΣΗΣ δημοτικής αρχής Αθήνας έδειξε ξανά ο δήμαρχος Γ. Καμίνης με δηλώσεις του σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς.

Καταδίκασε τις καταλήψεις των εργαζομένων των ΟΤΑ που αντιδρούν σε εφεδρεία, ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις, περικοπές: «Καταδικάζω επίσης και το γεγονός να κλείνουν οι δήμαρχοι τους δήμους.
Εγώ δεν έχω κλείσει το Δήμο Αθηναίων και δεν προτίθεμαι να τον κλείσω». 'Η «αυτή τη στιγμή έμαθα ότι εδώ δίπλα είναι υπό κατάληψη το 7ο Γυμνάσιο και Λύκειο. Ρωτάω γιατί, και στην ουσία είναι μία μπλεγμένη ιστορία και όλοι καταλήγουμε στις καταλήψεις. Δηλαδή, καταλήψεις στους δήμους, καταλήψεις στα σχολεία, εδώ τι πάνε να κάνουν αυτοί; Πάνε να ξεθεμελιώσουν τη χώρα;». Επίσης «η κατάληψη είναι μία μορφή διεκδίκησης αιτημάτων η οποία είναι έξω, κατά τη γνώμη μου, από κάθε ηθική».
Για την «αξιολόγηση» υπαλλήλων, που όπως και η εφεδρεία οδηγεί σε απολύσεις, διαβεβαίωσε ότι «από τη στιγμή που ενεργοποιήσει η κυβέρνηση το νόμο που έχει ψηφίσει το 2011 για την αξιολόγηση, ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει πιλοτικά μέσα σε 3 μήνες να έχει διεκπεραιώσει τη διαδικασία».
Τέλος, επανέλαβε την πρότασή του «να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο που εκπόνησε ομάδα έγκριτων συνταγματολόγων, για τις διαδηλώσεις», να ειπωθεί ένα «όχι» σε «καταστάσεις οι οποίες επιτείνουν την κρίση και τη σύγχυση». Το νομοσχέδιο, που εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του, περιορίζει έως και απαγορεύει κινητοποιήσεις στο κέντρο, καθιστώντας το απροσπέλαστο για τα εργατικά στρώματα, παραδίδοντάς το σε μεγαλοεπιχειρηματίες για να διευρύνουν παραπέρα την κερδοφορία τους.

Πηγή :902.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: