Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου: Σημαντική άνοδος των ταξικών δυνάμεων.


Παρέμβαση τη Δευτέρα 17/12 στο υπουργείο Οικονομικών



Βήματα μπροστά στη συσπείρωση των εργαζομένων, μέσα σε δύσκολες συνθήκες λόγω του «χτυπήματος» που δέχεται ο κλάδος από την καπιταλιστική κρίση, κατέγραψε το 22ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, το οποίο ολοκληρώθηκε σήμερα, Κυριακή, με τις εκλογές για τα όργανα της Ομοσπονδίας.

Παράλληλα, αύριο, Δευτέρα, στις 11 το πρωί μεγάλη αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας θα επιδώσει ψήφισμα του Συνεδρίου στο υπουργείο Οικονομικών με το οποίο καταγγέλλει τη νέα φοροληστεία, μέσω του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.   
Τα αποτελέσματα των εκλογών
Οι ταξικές δυνάμεις εξέλεξαν στο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο 10 μέλη (από 9 πριν 3 χρόνια). ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ (σε κοινό ψηφοδέλτιο) εξέλεξαν 1 μέλος.
Στο 23μελές Γενικό Συμβούλιο οι ταξικές δυνάμεις έλαβαν 21 έδρες (από 19).
Να σημειωθεί ότι εξέλεξαν και 4 αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ (από 3) λόγω αύξησης των ψηφισάντων ως αποτέλεσμα της συσπείρωσης των εργαζομένων στα σωματεία με ταξικό προσανατολισμό. Γεγονός που δείχνει ότι αυξάνεται το κύρος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στους χώρους δουλειάς του κλάδου, με τη συνεχή, καθημερινή, επίμονη και επίπονη δουλειά των κομμουνιστών, των πρωτοπόρων εργατών, των συνειδητοποιημένων εργαζομένων.
Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: