Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Οι Αμερικάνοι κρατούσαν αιχμάλωτους 200 ανήλικους Αφγανούς σε στρατιωτική φυλακή των Η.Π.Α !


Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν υπό κράτηση, για πάνω από ένα χρόνο, περισσότερους από 200 Αφγανούς έφηβους, οι οποίοι συσχετίζονταν με την Αλ-Κάιντα και τους Ταλιμπάν, προτού είτε τους αφήσουν ελεύθερους είτε τους παραδώσουν στις τοπικές αρχές, αναφέρεται σε έκθεση των ΗΠΑ προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

                                                                       Φυλακιο τησ στρατιωτικησ φυλακησ του μπαγκραμ
                                                                                  DAVID GUTTENFELDER, FILE / AP PHOTO

Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρατούμενων ήταν 16 ετών. Ωστόσο, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις η ηλικία των Αφγανών διαπιστώθηκε αφότου βρίσκονταν ήδη υπό κράτηση σε στρατιωτική φυλακή των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση Μπαγκράμ, όπου και υπεβλήθησαν σε ιατρικές εξετάσεις.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προβεί στις συλλήψεις περισσοτέρων από 200 ατόμων, ηλικίας κάτω των 18 ετών, τα οποία και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Κράτησης στην Πάργουαν (DFIP)», αναφέρεται στην έκθεση, η οποία εστάλη στην Επιτροπή του ΟΗΕ, υπεύθυνη για τα Δικαιώματα των Παιδιών.

«Ορισμένοι από τους εφήβους παραμένουν υπό κράτηση στο DFIP. Οι περισσότεροι έχουν αφεθεί ελεύθεροι ή έχουν παραδοθεί στις αρχές του Αφγανιστάν», αναφέρεται στην έκθεση, χωρίς όμως να δοθούν περαιτέρω στοιχεία

Η έκθεση συντάχθηκε στις 3 Δεκεμβρίου και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Επιτροπής του ΟΗΕ, σε απάντηση ερωτήσεων ανεξαρτήτων εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την κράτηση αιχμαλώτων ηλικίας κάτω των 18 ετών από το 2008, το χρονικό διάστημα της κράτησης και τη νομική υποστήριξη που ήταν διαθέσιμη.

Ο Αφγανός πρόεδρος, Χαμίντ Καρζάι, ζήτησε τον περασμένο μήνα την απελευθέρωση δεκάδων κρατουμένων από τις φυλακές των ΗΠΑ και δήλωσε ότι οι τρόφιμοι που κρατούνταν κατά παραβίαση συμφωνίας, πρέπει να παραδοθούν άμεσα στις αφγανικές αρχές.

ΠΗΓΕΣ:ΑΠΕ-ΜΠΕ , left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: