Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΙΚΕΑ»: Να απαντήσουμε αγωνιστικά στη νέα επιχείρηση τρομοκρατίας.


Η εργοδοσία απειλεί με απολύσεις όσους δε δέχονται τις μειώσεις


Με την τακτική της τρομοκρατίας και των απειλών επιχειρεί ο όμιλος «Φουρλής» να επιβάλλει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας με μείωση μισθών στους εργαζόμενους του καταστήματος «ΙΚΕΑ». Η εργοδοσία απέστειλε με εξώδικο τις ατομικές συμβάσεις στα σπίτια όσων εργαζομένων αρνούνται να βάλουν την υπογραφή τους στο σφαγιασμό των μισθών τους, ενώ -όπως απειλεί- όποιος δεν υπογράψει θα απολυθεί.
Τις άθλιες μεθοδεύσεις της εργοδοσίας καταγγέλλει η νεοσύστατη Σωματειακή Επιτροπή του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στα καταστήματα «ΙΚΕΑ» Αττικής. Τονίζει ότι η εργοδοσία στα ΙΚΕΑ καταφεύγει σε αυτές τις πρακτικές για να σπάσει τη συλλογικότητα και τη συνοχή των εργαζομένων προφανώς τρομαγμένη από την αγωνιστική απάντηση που έδωσαν το προηγούμενο διάστημα. Η Σωματειακή Επιτροπή απαντά και στην επιστολή που έστειλε η εργοδοσία μαζί με το εξώδικο, στην οποία μεταξύ άλλων - και προκειμένου να «συνετίσει» όσους δεν υπογράφουν - αναφέρει ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων αποδέχτηκε τις ανωτέρω μειώσεις».
Κανένας εργαζόμενος, υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση της σωματειακής επιτροπής, «δεν υπογράφει οικειοθελώς την εξαθλίωση και τελικά τη σφαγή του. Είναι γνωστό σε όλους μας πόση τρομοκρατία και ψυχολογική βία υπέστησαν όλοι οι συνάδελφοι ακόμα και κατά τη διάρκεια των απεργιακών μας κινητοποιήσεων».
Η Σωματειακή Επιτροπή ξεκαθαρίζει ότι «όση τρομοκρατία και αν προσπαθεί να ασκήσει η εργοδοσία η δική μας απάντηση ήταν και πρέπει να εξακολουθήσει να είναι η ίδια. Οχι δεν υποκύπτουμε στον εκβιασμό, δεν υπογράφουμε, δε συναινούμε, και συλλογικά και αγωνιστικά θα απαντήσουμε στην οποιαδήποτε απόλυση όπως αποφασίστηκε στη γενική μας συνέλευση».

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: