Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Συμπαράσταση στον Μάριο Ζέρβα που δικάζεται στις 5 Δεκέμβρη.

Οι αγώνες των εργαζομένων δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται.

Η σύλληψη με χρήση βίας, του Μάρου Ζέρβα που πέρασε 1,5 μήνα στις φυλακές του Κορυδαλλού ,
λόγω του χτενίσματος των μαλλιών του ! Η φωτό και το σχόλιο είναι επιλογή του
μπλογκ και δεν είναι μέρος της Ανακοίνωσης της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Στις 11/3/2010, ημέρα πανεργατικής απεργίας, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης εναντίον του Σταθεροποιητικού Προγράμματος και των αντιλαϊκών μέτρων της πρώτης μνημονιακής κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, συνελήφθη από τις δυνάμεις των ΜΑΤ ο Μάριος Ζέρβας, δάσκαλος κολύμβησης νηπίων στο ΟΑΚΑ.

Ο Μ. Ζέρβας κρίθηκε «προφυλακιστέος» και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν ήταν κατοχή και ρίψη μολότοφ, διατάραξη κοινής ειρήνης και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με μοναδικό στοιχείο τις κατηγορίες των αστυνομικών που τον συνέλαβαν παρότι πλήθος φωτογραφιών, στοιχείων και μαρτυριών από δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες αποδεικνύουν, αποκαλύπτουν και καταγγέλλουν την αναίτια σύλληψή του, που συνοδεύτηκε από απρόκλητη αστυνομική βία. Φαίνεται ότι το χτένισμά του (ράστα), η συμμετοχή του σε απεργιακό συλλαλητήριο και το μένος της διμοιρίας που τον συνέλαβε αποτελούσαν «επαρκή» στοιχεία ενοχής:Αγωνίζεσαι, άρα είσαι ένοχος!
Ο Μάριος αποφυλακίστηκε ύστερα από επτά εβδομάδες αυθαίρετης και άδικης προφυλάκισης με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και επιβολή περιοριστικών όρων και ενώ παράλληλα είχε αναπτυχθεί ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης που πέτυχε την απελευθέρωση του. Κανείς από όσους κατηγορούνται για τη λεηλασία της χώρας με τα υποβρύχια και τις μίζες, τις λίστες φοροφυγάδων κ.λπ. δεν είχε φυσικά τέτοια αντιμετώπιση. Τώρα, στις 5 Δεκεμβρίου 2012, έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια θα εκδικαστεί η υπόθεση του.
Για άλλη μια φορά θα βρεθούμε δίπλα του, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, για να βροντοφωνάξουμε ότι εγκληματίες δεν είναι οι εργαζόμενοι που αντιστέκονται, είναι όσοι οπλίζουν τη μπότα της καταστολής με τα Μνημόνια και διαλύουν την κοινωνία στο όνομα της ΕΕ. Δεν μας σταματάνε.
Απαιτούμε την άμεση αθώωση του Μάριου Ζέρβα.
Οι αγώνες των εργαζομένων δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται.


Πηγή : ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: