Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Αττική Οδός: Σχεδιάζει μαζικές απολύσεις !

Μαζικές απολύσεις σχεδιάζει η εταιρεία «Αττική Οδός», πιέζοντας τους εργαζόμενους για να αποφύγει τις αγωνιστικές τους αντιδράσεις.



Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, η εργοδοσία αποφάσισε τη δραστική μείωση του προσωπικού της λόγω -όπως εξηγεί- «μείωσης των κερδών» της εταιρείας.

«Τις τελευταίες ημέρες η εταιρεία μάζεψε ανά τομείς συνολικά τους εργαζόμενους και τους ενημέρωσε για την πρόθεση της για μαζικές απολύσεις. Πρακτικά η εταιρεία έθεσε ως "επιλογές" για τους εργαζόμενους είτε την "εθελούσια έξοδο" με αντίτιμο τη διπλάσια αποζημίωση που δικαιούται ο καθένας με βάση την προϋπηρεσία του, είτε την παραμονή στην εταιρεία η οποία όμως θα ολοκληρωθεί με την απόλυσή τους εντός του 2013 με προειδοποίηση (μισή αποζημίωση) "σύμφωνα με τη δυνατότητα που δίνει πια ο νόμος" όπως τόνισε».
Το σωματείο σημειώνει πως «η εργοδοσία της Αττική Οδού ΑΕ θέλει προφανώς να ξεμπερδεύει από εργαζόμενους με δικαιώματα, κάνοντας "λάστιχο" όσους εργαζόμενους παραμείνουν στη δουλειά, οι οποίοι θα δουλεύουν από πόστο σε πόστο, προσλαμβάνοντας ίσως νέο εργατικό δυναμικό με χαμηλότερες συμβάσεις και μισθούς και πιθανά νέους κάτω των 25 με μισθό χαρτζιλίκι».
Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους «να απορρίψουν τους εκβιασμούς της εργοδοσίας να μην υπογράψουν την "εθελούσια έξοδο", να μην δεχθούν τις απολύσεις. Οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους, δίπλα τους έχουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα το ΠΑΜΕ. Τα κέρδη κάθε μεγαλοεργολάβου, βιομήχανου, εφοπλιστή βρίσκονται στον αντίποδα των αναγκών των εργαζόμενων. Ο πακτωλός των κερδών της Αττικής Οδού είναι αποτέλεσμα της δουλειάς των ίδιων των εργαζόμενων της».
Τις επόμενες μέρες κλιμάκια του σωματείου θα περιοδεύσουν στους χώρους της Αττικής Οδού ΑΕ.
Πηγή : 902.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: