Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ : Διεργασίες για αναπαλαίωση της σοσιαλδημοκρατίας.


Επανέρχεται με το μανδύα της «κεντροαριστεράς», στο πλαίσιο της συνολικής αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος

Προπαρασκευαστικές κινήσεις με στόχο την αναπαλαίωση της σοσιαλδημοκρατίας βρίσκονται σε εξέλιξη από πρώην και νυν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και άλλων κινήσεων της «κεντροαριστεράς».
Σ' αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη εκδήλωση - η δεύτερη κατά σειρά - με επίσημη παρουσία στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και με θέμα την «ενοποίηση» του χώρου της «κεντροαριστεράς».
Ως πρώτο βήμα, συμφώνησαν να υπάρξει ορισμός αντιπροσώπων για τη δημιουργία ενός μόνιμου «φόρουμ», στη βάση τριών συγκεκριμένων προτάσεων.
Η πρώτη είναι να παραμείνει η συνεργασία στο επίπεδο του «φόρουμ» για ανταλλαγή απόψεων. Η δεύτερη, να δημιουργηθεί μια ελληνική «Ελιά» στα πρότυπα της εκλογικής συνένωσης της «κεντροαριστεράς» στην Ιταλία, όπου οι σχηματισμοί που θα μετέχουν θα διατηρούν την «κομματική αυτονομία» τους. Η τρίτη αφορά στη δημιουργία ενός νέου κομματικού φορέα της «κεντροαριστεράς».
Στην ομιλία του ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Γ. Μανιάτης, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση «διαλόγου χωρίς προαπαιτούμενα» σε όλες τις «προοδευτικές δυνάμεις», ενόψει του συντακτικού συνεδρίου του κόμματος. Ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Ν. Μπίστης, αναφέρθηκε στην ανάγκη συγκρότησης «ενός τρίτου ισχυρού πόλου», με προγραμματικές συγκλίσεις, που θα μπει ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Γ. Φλωρίδης, πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και ιδρυτής του «Κοινωνικού Συνδέσμου», πρότεινε τη διενέργεια ενός συνεδρίου παρόμοιου με αυτό του έγινε «στο Επινέ της Γαλλίας το 1971» και οδήγησε στην ανοιχτή συνεργασία του Σοσιαλιστικού Κόμματος με την Αριστερά και στη συνέχεια στην άνοδο του Μιτεράν στην εξουσία. Σ' αυτή την κατεύθυνση, πρότεινε τη δημιουργία μιας «ομάδας πρωτοβουλίας»που θα αναλάβει τη διοργάνωση «ενός συντακτικού συνεδρίου για τη δημιουργία μιας νέας σοσιαλιστικής παράταξης».
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Αθήνας, Γ. Καμίνης, οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Α. Διαμαντοπούλου, Γ. Ραγκούσης, Τ. Γιαννίτσης, Σπ. Βούγιας, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Α. Παπαδόπουλος, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Σπ. Λυκούδης κ.ά.

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: