Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Νέο αντιασφαλιστικό έγκλημα ετοιμάζει η κυβέρνηση

Να μπλοκάρουμε τη νέα ληστεία των Ταμείων!
Κάτω τα χέρια σας από τα αποθεματικά, ξεκαθαρίζει το ΠΑΜΕ
Να μην παρθεί καμιά απόφαση για «κούρεμα» σε κανένα Ταμείο, σημειώνει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ
 
Την οργή και την ανησυχία των εργαζομένων έχουν πυροδοτήσει τα σχέδια της κυβέρνησης για νέα λεηλάτηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, στο όνομα μάλιστα του πατριωτισμού και της σωτηρίας της πατρίδας.
 
Ως απόδειξη της νέας αντεργατικής θύελλας που σηματοδοτούν οι πρόσφατες αποφάσεις του Γιούρογκρουπ, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε την περασμένη Τετάρτη πως τα ασφαλιστικά ταμεία θα συμμετάσχουν στην επαναγορά ομολόγων που θα ξεκινήσει, κάτι που ουσιαστικά οδηγεί σε νέο δραστικό «κούρεμα» των ήδη καταληστευμένων αποθεματικών έχουν απομείνει από το πρώτο PSI που έγινε τον περασμένο Φλεβάρη.

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ αναδεικνύει ότι η «νίκη» για την οποία έκανε λόγο η κυβέρνηση μετά το Γιούρογκρουπ είναι καταστροφική για το λαό και ξεκαθαρίζει ποια πρέπει να είναι η απάντηση των εργαζομένων. Ετσι, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ τονίζει: «Και μετά την περιφανή νίκη της κυβέρνησης στο Γιούρογκρουπ, οι πολιτικοί υπάλληλοι του κεφαλαίου ετοιμάζονται να λεηλατήσουν για λογαριασμό του ό,τι έχει απομείνει στα ασφαλιστικά ταμεία ως αποθεματικά. ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ. Αυτή και μόνο θα πρέπει να είναι η απάντηση του κάθε εργαζόμενου»!
Να μην παρθεί καμιά απόφαση για νέο «κούρεμα»
Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ που καταγγέλλει: «Η συγκυβέρνηση βλέποντας τον ίσκιο της το πρωί εκτιμά ότι έχει τη δύναμη να εφαρμόζει τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των μονοπωλίων σε βάρος του λαού και να προσπαθεί να τον εξαθλιώσει ακόμα περισσότερο προκειμένου να σωθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου εν μέσω της καπιταλιστικής κρίσης.
Ετσι πέρα από τα δυσβάσταχτα αντιλαϊκά μέτρα που μας φιλοδώρησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουν το σθένος να βάζουν για άλλη μια φορά στο στόχαστρο τα αποθεματικά των ασφαλιστικών μας ταμείων με την αντίληψη προφανώς ότι τα πήραν κληρονομικά από κάποιον και έτσι μπορούν να τα κάνουν ό,τι θέλουν και ετοιμάζουν νέα λεηλασία. Τους λέμε όπως και στο προηγούμενο "κούρεμα" που από 23 δισ. τα κατέβασαν στα 10 δισ. με πραγματική σημερινή αξία 5 δισ., μην τολμήσετε να ακουμπήσετε ό,τι έχετε αφήσει και όχι μόνο αυτό. Να επιστραφεί στα Ταμεία μας ο κλεμμένος ιδρώτας και αίμα μας.
Δεν εκχωρούμε σε κανέναν το δικαίωμα της οικονομικής διαχείρισης των εισφορών μας να την προσαρμόζει σε συμφέροντα πέρα και μακριά από αυτά που εξυπηρετούν άμεσα τους ασφαλισμένους στην υγεία, περίθαλψη, συντάξεις κ.λπ.
Ακόμα καλούμε όλα τα ΔΣ των Ταμείων να μην τολμήσουν να πάρουν αποφάσεις για νέο "κούρεμα" γιατί όσοι το κάνουν θα καταστούν δαχτυλοδειχτούμενοι της εργατικής τάξης.
Καλούμε τους συνταξιούχους οργανωμένα και αποφασιστικά μέσα από τα Σωματεία τους να μπλοκάρουν όποιες εξελίξεις για νέα ληστεία των Ταμείων μας και να δώσουν ένα καλό μάθημα σε όσους απεργάζονται τέτοιου είδους καταστάσεις που δεν είναι άλλοι από την κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ενωση, μονοπώλια».
 
Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: