Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Αλ. Παπαρήγα: Η επαναδιαπραγμάτευση εντός της ΕΕ είναι επικίνδυνη για το λαό.


Την ανάγκη ο λαός, χειραφετημένος και οργανωμένος, σήμερα να επιβάλει τη διέξοδο από την κρίση, με αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΔΝΤ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και μονομερή διαγραφή του χρέους, με τη δική του εξουσία, επισημαίνει η Αλέκα Παπαρήγα σε άρθρο της στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» σχετικά με την επόμενη μέρα από την έγκριση του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης.

Ολόκληρο το άρθρο της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Για να δοθεί η δόση πρέπει να εφαρμοστούν στο ακέραιο τα βάρβαρα μέτρα που έχουν ψηφιστεί, να συνεχιστεί η δραστική μείωση μισθών, συντάξεων και των όποιων κρατικών δαπανών έχουν μείνει, αλλιώς θα ενεργοποιηθούν αυτόματα οι ρήτρες... Ακόμη, να ξανακουρευτούν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, να επιβληθούν νέα εξοντωτικά χαράτσια και φόροι.
Μετά και από αυτή τη δόση, λοιπόν, ο βασανισμός του λαού συνεχίζεται, τα εκβιαστικά διλήμματα δυναμώνουν. Είναι ολοφάνερο πια ότι η λεγόμενη επαναδιαπραγμάτευση εντός της ΕΕ και με γνώμονα τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων αποδεικνύεται επικίνδυνη για το λαό, όποια κυβέρνηση και αν την κάνει.
Η κρίση βαθαίνει και οι αντιθέσεις στην ΕΕ οξύνονται. Ο συμβιβασμός που έγινε μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ, εκτός από αντιλαϊκός, είναι προσωρινός και εύθραυστος. Ο τσακωμός τους αφορά κυρίως το πώς θα μοιραστούν συνολικά οι ζημιές ανάμεσα στα κράτη, ανάμεσα στα μονοπώλια. Αυτή η διαμάχη αντανακλάται και στο εσωτερικό της ελληνικής πλουτοκρατίας. Κάποια τμήματά της προσβλέπουν στη συμμαχία με την Ευρωζώνη - Γερμανία και κάποια άλλα με ΔΝΤ – ΗΠΑ. Αυτό εκφράζουν τα δύο μείγματα πολιτικής διαχείρισης που το ένα προτείνει η συγκυβέρνηση και το άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως για το λαό έχουν το ίδιο καταστροφικό αποτέλεσμα.
Διέξοδος από την κρίση και ανάπτυξη προς όφελος του λαού θα υπάρξει μόνο με αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΔΝΤ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και μονομερή διαγραφή του χρέους. Αυτή τη διέξοδο μπορεί να την επιβάλει σήμερα ο λαός, χειραφετημένος, οργανωμένος και αποφασισμένος με τη δική του εξουσία».

Θριαμβολογίες και αυταπάτες
Ο Αντώνης Σαμαράς από την πλευρά του, στην ίδια εφημερίδα επιδίδεται σε θριαμβολογίες σχετικά με την έγκριση της δόσης, ενώ, προκειμένου να χειραγωγήσει τις λαϊκές συνειδήσεις, αναπαράγει τις αυταπάτες περί αντιμετώπισης της κρίσης. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Τώρα το πρόγραμμα μπορεί να βγει. Και μαζί η Ελλάδα να βγει από την κρίση. Τώρα η ανάκαμψη είναι ορατή προοπτική». Αποκρύπτοντας τα βάσανα που θα έρθουν για το λαό με τα νέα μέτρα που θα επιβληθούν και σε μία προσπάθεια να ταυτίσει συμφέροντα εργατικής τάξης και πλουτοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς τονίζει: «Κερδίσαμε μία μεγάλη ευκαιρία. Που είναι στο χέρι μας να την αξιοποιήσουμε».
Κατηγορώντας την κυβέρνηση για έλλειψη σοβαρότητας και αξιοπιστίας, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζει το κόμμα του ως καλύτερο διαχειριστή του συστήματος, που μπορεί να ενσωματώσει πιο αποτελεσματικά τις λαϊκές αντιδράσεις.
Καλλιεργώντας αυταπάτες ότι η ιμπεριαλιστική ΕΕ μπορεί να αλλάξει χωρίς αλλαγή της εξουσίας σε κάθε κράτος, ισχυρίστηκε ότι με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «θα υπήρχε πρωτογενές πλεόνασμα».
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτηρίζει νέα αφετηρία για την Ελλάδα την απόφαση του Eurogroup. Για να έρθει η «εθνική ανάκαμψη» θεωρεί ως «πρώτη προϋπόθεση μια κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, που λειτουργεί συντονισμένα, με καθαρούς κανόνες λειτουργίας», εκφράζοντας την αγωνία του αστικού συστήματος για τη διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας.
Ο Φώτης Κουβέλης υπεραμύνεται της παραμονής της χώρας στο ευρώ, η οποία - όπως τονίζει - «προϋποθέτει μία πολιτική μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία». Καλλιεργεί αυταπάτες για δήθεν ανάπτυξη, μέσω «της αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ, του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος για την απασχόληση των νέων, την ενεργό συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων». 

Πηγή :902.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: