Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Κουβέλης: Ικανοποίηση για τη συμφωνία που τσακίζει το λαό

Οι αποφάσεις του Eurogroup «δεν προέκυψαν με παρθενογένεση, αλλά ήταν το αποτέλεσμα μιας έντονα πολιτικής διεκδίκησης», ισχυρίζεται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης σε συνέντευξή του στην «Ημερησία», κλιμακώνοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει σαν θετικό για το λαό το νέο ενδοκαπιταλιστικό συμβιβασμό για την ελεγχόμενη ελληνική χρεοκοπία.
Στην πραγματικότητα λέει στο λαό να είναι και ευχαριστημένος από το γεγονός ότι για την εκταμίευση της δόσης επιβλήθηκαν μέτρα και περικοπές που τον γυρνάνε σε προηγούμενες δεκαετίες

και να πανηγυρίζει επειδή η αποδέσμευση κάθε επόμενης δόσης έχει για προαπαιτούμενο την ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση της λαϊκής οικογένειας.
Το ομολογεί άλλωστε ο ίδιος, λέγοντας ότι «δεν έχουμε τελειώσει συνολικότερα με την αντιμετώπιση της κρίσης. Πολλά πρέπει να γίνουν». Λιβανίζοντας τον ευρωμονόδρομο, στον οποίο θέλουν εγκλωβισμένο το λαό, ο Φ. Κουβέλης λέει ότι οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, επειδή «είναι σημαντικό ότι η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ» και ότι οι αποφάσεις του Eurogroup αποτελούν ένα σταθεροποιητικό στοιχείο παραμονής της χώρας στο ευρώ.
 
Κατά τα άλλα, ο Φ. Κουβέλης λέει στη συνέντευξή του ότι δεν έχει τεθεί από την κυβέρνηση θέμα ανασχηματισμού και ότι ο ίδιος διεκδικεί «η παρούσα κυβέρνηση να διανύσει ολόκληρη τη θητεία που προβλέπεται από το Σύνταγμα».
 
Πηγή: www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: