Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

«Moody's»: «Μη βιώσιμο» το ελληνικό χρέος και μετά την απόφαση του Eurogroup.


«Μη βιώσιμο» συνεχίζει να θεωρεί ο οίκος «Moody's» το ελληνικό χρέος, δείχνοντας κι αυτός ότι ο ενδοκαπιταλιστικός συμβιβασμός στο  Eurogroup είναι θνησιγενής, υπό το βάρος της βαθιάς κρίσης. 
Συγκεκριμένα, ο οίκος «Moody's» ισχυρίζεται ότι η συμφωνία Ευρωζώνης – ΔΝΤ συνιστά «βραχυπρόθεσμη ανακούφιση» για τη διαχείριση της κρίσης, αλλά για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα απαιτηθεί μείωση του αρχικού κεφαλαίου που δανείστηκε η χώρα από τους επίσημους δανειστές (ΕΚΤ – κράτη μέλη).

Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου αξιολόγησης, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κηρύξει το κράτος χρεοστάσιο στα ομόλογα που κατέχουν ιδιώτες. Με δεδομένο μάλιστα ότι περίπου το 70% του χρέους το κατέχει ο επίσημος τομέας, η «Moody's» ισχυρίζεται ότι μόνο μια μείωση του αρχικού κεφαλαίου από το χρέος του επίσημου τομέα θα μπορούσε να οδηγήσει σε βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας. «Δεν είναι ρεαλιστικό να αναμένει κανείς ότι οι στόχοι που μόλις συμφωνήθηκαν, θα επιτευχθούν χωρίς καμία ολίσθηση», καταλήγει μεταξύ άλλων η έκθεση της «Moody’s».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: