Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

"ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ, ΔΙΑΛΕΓΕΙ `Η ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ `Η ΤΑ ΟΠΛΑ" .Γράφει ο Red Star.

 "ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ, ΔΙΑΛΕΓΕΙ `Η ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ `Η ΤΑ ΟΠΛΑ"

Ο Δεκέμβρης του 2012 πλησιάζει...

68 χρόνια πέρασαν  από τον ματωμένο και ηρωικό Δεκέμβρη του 1944.
Έχω ακούσει ιστορίες και ιστορίες για εκείνες τις μέρες από την γιαγιά μου που ήταν στην ΕΠΟΝ και τον παππού μου που πολέμησε με το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ τους ναζί.Πολέμησαν ,τραυματίστηκαν, βασανίστηκαν στην κυριολεξία από τους κατακτητές αλλά η απελευθέρωση από τον Γερμανικό ζυγό δεν σήμανε την δικαίωση των αγώνων τους.

Θα πεις φίλε αναγνώστη...68 χρόνια είναι πολλά...
Οι περισσότεροι που έζησαν εκείνα τα γεγονότα έχουν φύγει από την ζωή...Αυτό είναι αλήθεια...Άφησαν όμως μια κληρονομιά αγώνων και κυρίως πολιτικών συμπερασμάτων στις νεότερες γενιές...

Τα διδάγματα από τον Δεκέμβρη του 1944, δεν πρέπει να τα λησμονούμε.

Δεν θα σταθώ στο πως και γιατί το ΕΑΜ βρέθηκε στην λεγόμενη "κυβέρνηση εθικής ενότητας".Το Κ.Κ.Ε τα έχει αναλύσει καλά και όσοι δεν έχουν διαβάσει το κείμενο " ΤΟ ΕΑΜ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ " που έχει δημοσιευτεί και στην ιστοσελίδα του Κ.Κ.Ε. ,ας πατήσουν στον παραπάνω σύνδεσμο να  καταλάβουν το βρώμικο παιχνίδι κατασυκοφάντησης του Κ.Κ.Ε από την πλευρά των οπορτουνιστών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Επιστρέφω λοιπόν στο πανό που εμφανίστηκε στο Σύνταγμα ,στην κεφαλή της πορείας της πανελλαδικής απεργίας της 4ης Δεκεμβρίου 1944. 

Όσο κοιτώ την φωτογραφία, κάθε της λεπτομέρεια ,τόσο περισσότερο βυθίζομαι και ακουμπώ εκείνη την στιγμή...Κόλλημα θα πείτε με αυτή την εικόνα, εε ναι λοπόν κόλλημα μεγάλο και ανεξήγητο σε έναν βαθμό που με κάνει να ξαγρυπνώ τέτοια ώρα ...

Την προηγούμενη μέρα είχαν πέσει 21 διαδηλωτές νεκροί και δεκάδες τραυματίστηκαν στο τεράστιο συλαλλητήριο του ΕΑΜ που είχε απαγορεύσει ο Γεώργιος Παπανδρέου...Νεκροί από σφαίρες της αστυνομίας ύστερα από διαταγή του Αγγλόφιλου Αρχηγού της αστυνομίας της Αθήνας, Άγγελου Έβερτ...7 ακόμα αγωνιστές δολοφονήθηκαν το βράδυς της 3ης Δεκεμβρίου γιατί τοιχοκολλούσαν έντυπα του ΕΑΜ.

 "ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ, ΔΙΑΛΕΓΕΙ `Η ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ `Η ΤΑ ΟΠΛΑ"


Οι Χίτες και οι αστυνομικοί χτυπούν αλύπητα και πάλι το ειρηνικό πλήθος που μόλις είχε θάψει τους πρώτους νεκρούς.Δεκάδες οι νεκροί και οι τραυματίες.Σκέψου αναγνώστη...28 νεκροί έπεσαν από σφαίρες στις 3 Δεκέμβρη και άλλοι 30 την επόμενη μέρα...Αντέχει το στομάχι μας τόσο αίμα σήμερα ; Αντέχει η καρδιά μας να βρεθούμε σε μια διαδήλωση όταν έχει χυθεί τόσο αίμα την προηγούμενη μέρα ; 5 Δεκέμβρη ,νέες διαδηλώσεις ακόμα περισσότεροι νεκροί και τραυματίες.

Αναγνώστη νιώσε τον χτύπο της καρδιάς αυτών που διαδήλωναν τότε...Νιώσε τον παλμό τους...Μπες για μια στιγμή στην θέση τους...Νιώσε τον ιδρώτα να κυλά πάνω σου...Τις σφαίρες να πέφτουν βροχή  δίπλα σου...Οσμίσου το φρέσκο αίμα του διπλανού σου διαδηλωτή...

Είναι 68 χρόνια πριν ,στην Αθήνα που διαδήλωσες και εσύ πολλές φορές τα τελευταία χρόνια και που σε ενόχλησε τόσες φορές στα μάτια και την αναπνοή το δακρυγόνο που έριξαν τα ΜΑΤ...Πόσο αθώο σε σχέση με την σφαίρα εεε;;;

Το ίδιο έδαφος που έπεσαν νεκροί μέσα σε 3 μέρες πάνω από εκατό Έλληνες και τραυματίστηκαν εκατοντάδες...

Ο ΛΑΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ...ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ Ή ΤΑ ΟΠΛΑ...Και έκανε την επιλογή του...

Όχι αγαπητέ αναγνώστη.Δεν σε καλώ να πάρεις τα όπλα και τα άρματα σήμερα.Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο .Σε καλώ όμως να μην αποδεχτείς τις αλυσίδες.Τις αλυσίδες που σου παρουσιάζουν ως ζώνη ασφαλείας ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης.Να μην αποδεχτείς τις "ροζ" αλυσίδες που παρουσιάζει ως όπλα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Αυτές που σε δένουν με τις αυταπάτες μιας  μετάβασης προς στον σοσιαλισμό ,μέσω από μια σειρά συμβιβασμών όπως αυτούς που έκανε και πλήρωσε τελικά το ΕΑΜ.

Πρέπει να κάνουμε μια τίμια και καθαρή επιλογή...

Βρισκόμαστε μπροστά στο κίνδυνο μιας τυραννίας ; Ναι βρισκόμαστε. Μπροστά στη τυραννία του καπιταλισμού της Ε.Ε. και του ντόπιου αστικού κατεστημένου. 

Όχι δεν βρισκόμαστε σε καμιά κατοχή ,ούτε μας απειλούν τα μνημόνια.Δεν είμαστε  μνημονιακοί ή αντιμνημονιακοί. Δεν θέλουμε συμμάχους τους αντιμνημονιακούς νεοναζί της Χ.Α. ή τους εθνικιστές του Καμμένου.Δεν θέλουμε συμμάχους αυτούς που θέλουν την δραχμή ,μέσα στην Ε.Ε.Δεν θέλουμε συμμάχους αυτούς που λένε να βγούμε από την Ευρωζώνη, ακόμα και από την Ε.Ε. αλλά δεν κάνουν κουβέντα για το ποιος θα ελέγχει τα μέσα παραγωγής.

Αν θέλουμε τις αλυσίδες και πιστεύουμε ότι δεν πειράζει "καλές είναι και αυτές", είναι μια σεβαστή επιλογή.Λανθασμένη αλλά σεβαστή.

Αν θες να πιστέψεις στο παραμύθι της κατοχής που σου σερβίρει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ,ψήφισε τους και καμάρωσε τους να συγκυβερνούν.

Αν επιλέξεις τα "όπλα" όμως ,να ξέρεις αναγνώστη ότι θα πράξεις το σωστό, το δίκαιο και θα δώσεις ελπίδα σε αυτή την γενιά αλλά και ακόμα περισσότερο στις επόμενες γενιές.Θα κάνεις ένα βήμα μπροστά και όχι δύο πίσω. 

Οπλισμένος, θα είσαι με το δίκιο των απαιτήσεων σου...Οπλισμένος με το δίκιο των αγωνιστών που θυσίασαν την ζωή τους στον Β' παγκόσμιο πόλεμο, στις απεργίες,στον εμφύλιο...Αποφασισμένος και οπλισμένος με την πείρα των λαθών του παρελθόντος , για να παλέψεις για να πάρεις την εξουσία...

Red Star


 




1 σχόλιο:

george είπε...

!!!!!!!!!!!!!! τα θαυμαστικα για το κειμενο ,τωρα ειναι γνωστο οτι τα φερεφωνα της εξουσιας τους θα βγουν παλι σεργιανι για να ασελγησουν στη λαικη εποποιια που γραφτηκε με αιμα ,αλλα και φιλοι του λαου οπως ο κουλογλου για να τα πει οπως τους συμφερει ,αληθεια γιατι δεν καλει ποτε στις εκπομπες του καποιον εκπροσωπο του κκε να ακουστει και η αλλη αποψη? δεν ηταν ο κορμος της λαικης ανατασης και αντιστασης,τελος το οτι το εαμ υπεγραψε ανακωχη με τους αγγλους τα λεει ολα.