Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για το πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας για την πρακτική 20.000 ανέργων.


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ



Με αφορμή την ανακοίνωση νέου προγράμματος από το Υπουργείο Εργασίας για την 5μηνη απασχόληση ανέργων, ηλικίας 19-29 ετών με 460 ευρώ, η ΚΝΕ καλεί κάθε νέο και νέα να σκεφτεί: Πατάνε στον πόνο μας για να σφίξουν τη θηλιά που μεγαλοεπιχειρηματίες, κυβέρνηση, ΕΕ έχουν φορέσει στη νεολαία: Ανεργία ή δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί εφ' όρου ζωής.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε 20.000 νέους, τη στιγμή που με βάση τα δικά τους στοιχεία (ΕΛΣΤΑΤ, Β' τρίμηνο 2012) οι νέοι άνεργοι 19-29 ετών φτάνουν τους 360.000! Και βέβαια στα στατιστικά τους στοιχεία δεν «χωράνε» οι νέοι που κάνουν 1 μεροκάματο το μήνα.
Όπως και δεκάδες άλλα προγράμματα, δεν μπορεί ούτε καν να ανακουφίσει τις νέες και τους νέους ανέργους από τις συνέπειες της ανεργίας, της μόνιμης ανασφάλειας, της εξαθλίωσης.
Αξιοποιούν την ανεργία που τη γεννά αναπόφευκτα ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης για να εκβιάσουν. Επιδιώκουν να σβηστεί από το λεξιλόγιο της νέα γενιάς η σταθερή δουλειά με δικαιώματα, οι συλλογικές και κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Θέλουν να φτηνύνουν κι άλλο την εργατική δύναμη και παράλληλα οι άνεργοι να είναι έτοιμοι για την ίδια και μεγαλύτερη εκμετάλλευση. Αξιοποιούν τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης ως μοχλό πίεσης στους υπόλοιπους εργαζόμενους για να αποδεχτούν να δουλεύουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους με μισθούς πείνας, ανασφάλιστοι, από ήλιο σε ήλιο, χωρίς δικαιώματα.
Η πάλη για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για μέτρα προστασίας των ανέργων αφορά κάθε νέο και νέα, ακόμα και όσους βρίσκονται στη διαδικασία της εκπαίδευσης. Με το ακριβοπληρωμένο πτυχίο πάλι την πόρτα της ανεργίας θα συναντήσουν, μια θέση στην κακοπληρωμένη δουλειά για λίγους μήνες.
Ή θα φαγωθούμε μεταξύ μας για 200 και 400 ευρώ, που πάλι μετά από 5 μήνες θα μας οδηγήσουν στις ουρές του ΟΑΕΔ.
Ή θα παλέψουμε οργανωμένα, μέσα από επιτροπές αγώνα, τα σωματεία, στις γειτονιές, στις σχολές για σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Πηγή : K.K.E. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: