Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2012
Ο λαός μπορεί να ανοίξει το δικό του δρόμο!

 

Η χώρα στη μέγγενη των πολιτικών, οικονομικών και στρατιωτικών ιμπεριαλιστικών εκβιασμών, λεηλατείται, ρημάζεται και απειλείται να βρεθεί ακόμα και μέσα σε πολεμικούς στροβίλους, καθώς αποτελεί κεντρικό σημείο μιας περιοχής όπου καίνε οι παλιές και ανάβουν νέες φλόγες των ιμπεριαλιστικών επιδρομών και αντιθέσεων: Βαλκάνια, Μ. Ανατολή, Ν.Α. Μεσόγειος, Β. Αφρική αποτελούν κρίσιμο παγκόσμιο κόμβο συνάντησης των στρατηγικών ιμπεριαλιστικών συγκρούσεων, κεντρικό τοπίο των αιματηρών τους επεμβάσεων. Μέσα σε αυτό το τοπίο (αλλά και μέσα από αυτό) -με τη χώρα πολιτικοστρατιωτική πλατφόρμα των Αμερικανονατοϊκών- οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, με τις κάθε είδους και έκτασης συγκρούσεις τους, επιδιώκουν να κριθούν ως οι «νικητές της κρίσης», οι νέοι κυρίαρχοι-ιδιοκτήτες των λαών και του πλανήτη.

Τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, οι πόθοι και οι ελπίδες της νεολαίας, στημένα στον τοίχο απέναντι από τα βάρβαρα μέτρα που κροταλίζουν ατελείωτα πείνα, εξαθλίωση, ανεργία και επιβάλλουν (πριν από όλα στους εργάτες, ντόπιους και μετανάστες), συνθήκες της πιο άγριας εκμετάλλευσης, επιδιώκοντας να καταργήσουν κάθε όρο συγκρότησης της εργατικής τάξης. Δίπλα σε αυτά τα μέτρα και καθώς η επίθεση τσακίζει το σύνολο των λαϊκών κατακτήσεων και γκρεμίζει βίαια τα μεσοστρώματα, η κρατική βία και τρομοκρατία αναβαθμίζεται σε «καθεστώς» που θέλει να καταπνίξει κάθε αντίσταση και να θέσει σε «νόμιμη αμφισβήτηση» (ακόμα και με συνταγματική αναθεώρηση) τις πιο στοιχειώδεις λαϊκές ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα. Αυτή ακριβώς η επίσημη κατεύθυνση του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης είναι που δίνει βάση στήριξης στη φασιστική-εγκληματική «Χρυσή Αυγή» η οποία -ταυτόχρονα- αξιοποιείται σαν μαύρος προπομπός για τις επιδιώξεις του συστήματος.

Εργάτες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες
Ο νέος κύκλος εκβιασμών που άνοιξε αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων και του ληστρικού προϋπολογισμού αποδεικνύει ακόμα μια φορά πως δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσει ο λαός. Αυτοί που ληστεύουν τη χώρα και το λαό για να μας «χρεώνουν» και να μας ξαναληστεύουν, δεν σκοπεύουν καθόλου να μας «ξεχρεώσουν». Αμερικάνοι και ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές συγκρούονται μεταξύ τους για το ποιος θα κάνει ιδιοκτησία το «χρέος» μας, δηλαδή για το ποιος θα αποκτήσει το πιο μεγάλο μερτικό στη λεηλασία της χώρας. Συγκρούονται για το σε ποιον θα υποθηκευτούν ο λαός, η νεολαία, η ίδια η χώρα και όλα όσα μπορεί (με την κάθε λογής «χρήση» της) να κερδίσει ο κάθε ιμπεριαλιστής στο συνολικό γεωπολιτικό ανταγωνισμό που εξελίσσεται.
Σε αυτόν τον ανταγωνισμό που οδηγεί το λαό στην άβυσσο, είναι έρμαιο η υποτελής στον ιμπεριαλισμό αστική τάξη. Από τα κάθε φορά αποτελέσματα αυτού του ανταγωνισμού διαμορφώνει «γραμμή» η κυβέρνηση Σαμαρά και Σία και όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό. «Γραμμή» που απαιτεί ολοένα και περισσότερη υποταγή και δυστυχία για το λαό. Αλλά στη νέα φάση των εκβιασμών που μπήκαμε, πολλά δείχνουν πως η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών μπορεί να οδηγήσει σε νέες θραύσεις το πολιτικό σύστημα και να εκφραστεί με ακόμα πιο αντιδραστικούς και επικίνδυνους για το λαό όρους στο εσωτερικό της χώρας.

Εργάτες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες
Για να κερδίσουμε τη ζωή μας και το μέλλον μας, πρέπει να αναμετρηθούμε με την ιμπεριαλιστική επέλαση στη χώρα και στην περιοχή, πρέπει να συγκρουστούμε με την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Αυτήν την αλήθεια συναντούν μπροστά τους οι λαοί και οι εργάτες παντού στον κόσμο. Αυτή η αλήθεια αναδείχτηκε σε όλους τους μεγάλους αγώνες που έδωσε ο λαός μας τα τελευταία χρόνια κόντρα στη λαίλαπα των μνημονίων και των αντεργατικών μέτρων. Απέναντί μας δεν έχουμε «λάθος συνταγές» ή «ιδεολογικές εμμονές» των «κακών» της ΕΕ, που, αν αλλάξουν, θα γίνει «καλή» αυτή η ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία που συγκροτήθηκε, υπάρχει και δρα για να καταληστεύει τους λαούς, για να διευρύνει την ισχύ και τις παγκόσμιες φιλοδοξίες των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Το πρόβλημα της χώρας και του λαού ούτε αρχίζει ούτε τελειώνει στο «χρέος» και στα «ελλείμματα». Το «χρέος» και τα «ελλείμματα» δεν είναι παρά εκφράσεις της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας, της καταλήστευσης του πλούτου της και της δουλειάς των εργαζομένων από το ιμπεριαλιστικό και το ντόπιο κεφάλαιο. Αυτοί μας κλέβουν και μας ρημάζουν και για να απαντήσουν την κρίση τους θα κλέψουν και θα καταστρέψουν πολύ περισσότερο! Γι’ αυτό δεν υπάρχει επιστροφή σε προηγούμενες, σχετικά «ανεκτές» συνθήκες. Γι’ αυτό δεν υπάρχει η «λύση» των εκλογών που θα φέρουν «δημοκρατική κυβέρνηση».
Η λύση βρίσκεται στη διαδήλωση, στην απεργία, στη μαζική αντίσταση. Η λύση χρειάζεται τη μόνιμη και σταθερή οργάνωση του λαού και της νεολαίας παντού όπου δουλεύει, σπουδάζει, ζει, σε δικά του σωματεία, συλλόγους, σχήματα πάλης. Η λύση περνάει μέσα από τη μαχητική διεκδίκηση των εργατικών-λαϊκών μαζών. Η απάντηση θα διαμορφωθεί με την ανατροπή του σημερινού ταξικού-πολιτικού συσχετισμού υπέρ ενός Αριστερού Μετώπου Αντίστασης-Διεκδίκησης-Ανατροπής που θα συγκροτηθεί μέσα στην πορεία των αντιστάσεων και των διεκδικήσεων των μαζών, με κορμό την εργατική τάξη και με ρότα την επανάσταση και το σοσιαλισμό! Σε αυτήν την κατεύθυνση παλεύει το ΚΚΕ(μ-λ) με τη γραμμή της κοινής δράσης μέσα στο κίνημα, με αυτούς τους στόχους στηρίζει την Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία και καλεί κάθε εργαζόμενο και νέο, κάθε αγωνιστή, να συμβάλλει στη συγκρότηση της και την πάλη της.

Εργάτες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες
Η εξέγερση του Νοέμβρη μάς έδειξε πως, όταν ο λαός και η νεολαία παίρνουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους, μπορούν να νικήσουν! Χρειαζόμαστε να εμπνευστούμε από το μαχητικό πνεύμα και την τόλμη του Νοέμβρη! Χρειαζόμαστε ακόμα και να ξεπεράσουμε την αποφασιστικότητα και την επιμονή του, για να πάμε στην παρατεταμένη αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το σύστημα της εξάρτησης. Για να ανοίξει ο λαός το δικό του δρόμο!
  • ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ! ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ! 
  • ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ! 
  • ΚΑΤΩ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ! 
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ! 
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ! 
  • ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΔΟΥΛΕΙΑ - ΕΙΡΗΝΗ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ!
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Σάββατο 17 Νοέμβρη, 3:00 μ.μ. - ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: