Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Σαρώνουν οι Κομμουνιστές στην Ουκρανία ! Τριπλασίασαν τα ποσοστά τους στις βουλευτικές εκλογές και πήραν την τρίτη θέση κόντρα σε όλες τις δημοσκοπήσεις.Γράφει ο Red Star.

Νίκη του "Κόμματος των Περιοχών" του πρωθυπουργού Γιανούκοβιτς και εντυπωσιακή εκτίναξη των κομμουνιστών στο 15 % !


Τελικά οι εκλογές στην Ουκρανία έκρυβαν κάποιες ευχάριστες εκπλήξεις για την κομμουνιστική αριστερά. Σύμφωνα με την επεξεργασία του 55 % των αποτελεσμάτων το κυβερνητικό κεντρώο Κόμμα των Περιοχών ,αποσπά το 34,74 % (το 2007 είχε πάρει το 34,4 %) 

Την δεύτερη θέση παίρνει το κόμμα "Πατρίδα" της φυλακισμένης (για διαφθορά) πρώην πρωθυπουργού Γιούλας Τιμοσένκο με 22,16%.Η Τιμοσένκο είχε πρωτοστατήσει στην λεγόμενη "Πορτοκαλί Επανάσταση".

Στην τρίτη θέση ανατρέποντας όλα τα γκάλοπ που το έφερναν κοντά στο 10 % και στη 4η ή 5η θέση, αλλά και τα exit poll που του έδιναν από 11-13 % , πήρε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας που λαμβάνει ως τώρα το 14,83 % των ψήφων από 5,4 % που είχε στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές ! Όλα αυτά σε μια εποχή που στην Ουκρανία οι αντικομμουνιστές προσπαθούν να απαγόρευσουν τα σοβιετικά σύμβολα !

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η κεντροδεξιά Δημοκρατική Συμμαχία για Μεταρρυθμίσεις με ποσοστό 12,88 %.

Οι κομμουνιστές ξεπέρασαν επίσης τους ακροδεξιούς εθνικιστές του κόμματος της "Ελευθερίας" που σαν την φασιστική Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα ,βρέθηκαν απότομα από το 0,8 % του 2007 , στο 8,51 %

Red Star

Δεν υπάρχουν σχόλια: