Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Αύριο στέλνουμε τον Ριζοσπάστη στην κορυφή ! Γιατί είναι καλύτερα να αγοράζουμε τον Ριζοσπάστη και όχι να τον διαβάζουμε μέσα από μπλογκς ή από την ιστοσελίδα του.Ένα επίκαιρο άρθρο του Red Star.

Η μέρα του Ριζοσπάστη λοιπόν αύριο Πέμπτη και όλοι μας έχουμε την ευκαιρία να αποκαταστήσουμε την σχέση μας με την έντυπη έκδοση της φωνής του Κ.Κ.Ε.


Αρκετοί φίλοι και φίλες μου λένε πως διαβάζουν τον Ριζοσπάστη μέσα από τα κείμενα που αναδημοσιεύουμε ή ακόμα καλύτερα επισκέπτονται την ιστοσελίδα του www.rizospastis.gr.Σε όσους-ες ξέρω ότι η σχέση τους με το κόμμα είναι δυνατή και συμμετέχουν σε αγώνες και κινητοποιήσεις κάθε είδους , λέω το ίδιο πράγμα. Καλό αυτό που κάνετε αλλά... :

Γιατί να προτιμήσω την έντυπη έκδοση και όχι την ηλεκτρονική...;

Αλλά...Ο Ριζοσπάστης είναι εφημερίδα, δεν είναι ιστοσελίδα ούτε μπλογκ.Τον εκδίδει το Κόμμα (το Κ.Κ.Ε. ,είναι επίσημο όργανο του και δεν είναι κάποιου άγνωστου Red Star) κόμματος  για να βρίσκεται σα χέρια των εργαζόμενων,ανέργων, νέων, συνταξιούχων και όχι για να κρέμεται απλά στα περίπτερα.

Ο Ριζοσπάστης έχει υπόσταση.

Είναι από χαρτί και δεν είναι μια εικόνα στο κομπιούτερ μας.

Και εσύ φίλε-η έχεις στους διάφορους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εκατοντάδες "φίλους" και μιλάς μαζί τους χωρίς ίσως να τους έχεις δει από κοντά.Το ίδιο είναι αυτό με το να μιλάς με κάποιον τετ α τετ ;

 Όσο και αν σου φαίνεται παράξενο έτσι είναι και η "σχέση" με την εφημερίδα.

 Όταν την διαβάζεις μέσα από το kke4ever π.χ. ή μέσα από τον υπολογιστή έχεις μια ψυχρή έμμεση σχέση.

Όταν την αγοράζεις (και ενισχύεις έτσι και οικονομικά και το κόμμα που παλεύει για όσα εσύ πιστεύεις) ,την έχεις όλη μέρα στην διάθεση σου.

Ξαναγυρνάς σε ένα άρθρο ανά πάσα στιγμή.Αν κρατάς αρχείο θα μπορείς να αναζητήσεις σε αυτό ένα παλίότερο κείμενο.Χωρίς τον υπολογιστή ή το κινητό και την ταμπλέτα.Όταν διαβάζεις Ριζοσπάστη μέσω pc κατέχεις το pc και όχι τον Ριζοσπάστη.

Σκέψου (λέω στον φίλο-η) το αγαπημένο σου βιβλίο ή κάποιο συλλεκτικό περιοδικό θες να το έχεις σε ηλεκτρονική μορφή ή να το έχεις δίπλα στο κομοδίνο σου ;

Όταν έχεις τον Ριζοσπάστη δίπλα σου, έχεις την καθημερινή πολιτική σκέψη του τιμημένου Κ.Κ.Ε. μαζί σου...

Ναι μα η εφημερίδα κοστίζει  και χρήματα δεν υπάρχουν σήμερα...

Σήμερα υπάρχουν και αντικειμενικές δυσκολίες ,μια μεγάλη οικονομική κρίση και το 1,5 ευρώ την μέρα είναι αναγκαίο για μια οικογένεια.

Αυτό δεν το παραγνωρίζει κανείς.

Αυτό δεν πρέπει να γεμίζει ενοχές όσους δεν μπορούν αντικειμενικά να δώσουν αυτά τα λεφτά για την αγορά μιας εφημερίδας,  για τους άνεργους ή όσους δεν "βγάζουν" το μήνα.

Πέρα από αυτούς τους συντρόφους και φίλους που τους έχουμε πάντα στο μυαλό και την σκέψη μας και που προσφέρουν με κάθε άλλο τρόπο στο κόμμα...

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις αυτών που μπορούν.

Ένας φίλος ή φίλη του Κ.Κ.Ε.  που  μπορεί και διαθέτει ένα ποσό για την ενημέρωση ή ψυχαγωγία του μέσα από εφημερίδες ή περιοδικά είναι καθήκον του να προτιμήσει τον Ριζοσπάστη από την αστική εφημερίδα που προσφέρει το cd του Πάριου ή το dvd με μια αγαπημένη ταινία.Θα έιναι μια θυσία για το καλό του Κ.Κ.Ε. 
Θα είναι και μια ευκαιρία να έχει καθημερινή επαφή  με το κόμμα, ιδίως τώρα που έκλεισε και η τηλεόραση του 902.Επίσης αγοράζοντας τον Ριζοσπάστη αντί π.χ. το Έθνος που έχει το αθλητικό ένθετο ή ΤΑ ΝΕΑ με το ένθετο για την υγεία , ενισχύεις το Κόμμα που περνά δύσκολες οικονομικές μέρες και όχι τον κάθε Μπόμπολα ή τον ΔΟΛ που είναι αντίπαλοικαι εχθροί μας.Κανένα ευρώ στους ταξικούς αντιπάλους μας, για κανέναν λόγο !

Μα ο Ριζοσπάστης θα μπορούσε να έχει καλύτερη ύλη, έτσι που είναι δεν μου αρέσει γιατί να τον αγοράσω ;

Σίγουρα ο Ριζοσπάστης θα μπορούσε να έχει περισσότερη γκάμα θεμάτων, περισσότερα άρθρα, να έχει πιο πολλές σελίδες, αθλητικά ή πολιτιστικά νέα κλπ.(ανάλογα τι προτιμά κανείς).
Και εγώ θα ήθελα να είμαι 1.95 και όχι 1.75 , να τρέχω σαν τον Περικλή Ιακωβάκη ή να έχω το μυαλό ενός πυρηνικού φυσικού και το kke4ever να ήταν όμορφο -σύγχρονο μπλογκ και όχι ο σημερινός αχταρμάς και να έχει 200 χιλιάδες επισκέπτες την μέρα και όχι με 2 χιλιάδες .Αυτό τι σημαίνει ;

Αυτή είναι η εφημερίδα του κόμματος και ακόμα και εάν ήταν τετρασέλιδη και χωρίς φωτογραφίες θα έπρεπε να την στηρίζουμε και με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το Κόμμα να προσπαθούμε να την βελτιώσουμε στο μέλλον.

Ποιες είναι οι κυκλοφορίες των εφημερίδων σήμερα και σε ποια θέση είναι ο Ριζοσπάστης ;

Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης ,η απάντηση είναι απλή.Σε μια θέση που θα έκανε να κοκκινίζουμε όλοι από τη ντροπή μας...
Τα στοιχεία αφορούν την Αθήνα-Πειραιά , όπου ο Ριζοσπάστης κατά μέσο όρο δεν φτάνει ούτε τα 3.000 φύλλα καθημερινά (2.958) την ίδια στιγμή που η Καθημερινή του Αλαφούζου πουλά 14.666 και από τις απογευματινές ΤΑ ΝΕΑ πάνω από 20.000 φύλλα (20.297).Η κυριάκατικη έκδοση του Ριζοσπάστη πούλησε 10.178 φύλλα που αντιστοιχεί στο 3,16% των συνολικών πωλήσεων σε Αθήνα-Πειραιά όταν η κίτρινη φυλλάδα του Πρώτου Θέματος μπήκε σε 76.718 σπίτια και η Καθημερινή της Κυριακής σε 75.312.Στην υπόλοιπη Ελλάδα η εικόνα δεν αλλάζει πολύ.

Τι νόημα έχει η πρωτοβουλία για μαζική αγορά του Ριζοσπάστη αύριο Πέμπτη 25 Οκτωβρίου ;

Καταρχήν και ένα χρόνο πριν είχαμε κάνει μια σχετική προσπάθεια που είχε μικρή απήχηση.
Σήμερα ξαναπροσπαθούμε λοιπόν !

Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση που είτε μπορεί να έχει μηδαμινό αποτέλεσμα είτε μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και για άλλους συντρόφους είτε τελικά να πετύχει.Αυτό εξαρτάται από τον καθένα μας αύριο και αν θα επισκεφτεί το περίπτερο της γειτονιάς του !

Επομένως αύριο ...


- Είναι μια αφορμή για έναν σύντροφο ή συντρόφισσα να αγοράσει μετά από καιρό τον Ριζοσπάστη και να τον δει με άλλο μάτι.
- Είναι μια ευκαιρία για όσους αγοράζουν καθημερινά τον Ριζοσπάστη να πάρουν 2 ή και 3 φύλλα και να τα δώσουν σε φίλους και συγγενείς τους που δεν έχουν έρθει ποτέ σε επαφή με την εφημερίδα.
- Τέλος αν πετύχει η προσπάθεια θα έχουμε καταφέρει όλοι μας , να ανεβάσουμε Πανελλαδικά τον Ριζοσπάστη έστω και για μια μέρα και να στείλουμε ένα μήνυμα ότι η βάση του Κ.Κ.Ε. είναι εδώ ,ενωμένη και εμπιστεύεται ως καθημερινό εργαλείο ενημέρωσης της τον Ριζοσπάστη και όχι το kke4ever ή το in.gr ή ΤΑ ΝΕΑ ή το ΜEGA ή το ραδιόφωνο του κάθε εφοπλιστή και αστού επιχειρηματία.

Καλή επιτυχία μας λοιπόν, είναι στο χέρι μας αύριο να έχουμε όλοι  στα χέρια μας τον Ριζοσπάστη και να έχει εξαντληθεί σε όλα τα περίπτερα !


Red Star



Δεν υπάρχουν σχόλια: