Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΚΟΥΒΑ: Εκλογές για τα Τοπικά Συμβούλια Λαϊκής Εξουσίας.


Εκλογές στην Κούβα την Κυριακή

Πάνω από 8 εκατομμύρια Κουβανοί καλούνταν την Κυριακή να προσέλθουν στις κάλπες, για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους για τα Τοπικά Συμβούλιο Λαϊκής Εξουσίας σε μια διαδικασία εντελώς διαφορετική από όσες υπάρχουν στις καπιταλιστικές χώρες. Με μυστική ψηφοφορία, το εκλογικό σώμα καλούνταν να επιλέξει τους εκπροσώπους του για την τοπική κυβέρνηση, ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα σε ένα από τα συνολικά 29.585 εκλογικά τμήματα της χώρας.
Για όσους υποψηφίους δεν καταφέρουνν να λάβουν το απαιτούμενο 50% των ψήφων θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, 28 Οκτώβρη. Προηγούμενα, είχαν αναρτηθεί οι φωτογραφίες και τα βιογραφικά των υποψηφίων καθώς και δεκάδες χιλιάδες δημόσιες συνελεύσεις όπου οι Κουβανοί καθόρισαν τους υποψηφίους τους γι' αυτές τις εκλογές.
Στο μεταξύ, ο Κουβανός ηγέτης, Φιντέλ Κάστρο, διέψευσε κατηγορηματικά χτες, με άρθρο του στην «Γκράνμα» τις πληροφορίες που δημοσίευσαν διάφορα αστικά μέσα ενημέρωσης ότι είναι νεκρός ή κοντά στο θάνατο, τονίζοντας πως τα διάφορα πρακτορεία ειδήσεων και εχθροί της Κούβας διαδίδουν «ανοησίες». Ταυτόχρονα, δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες από επίσκεψή του στο ξενοδοχείο της πρωτεύουσας «Νασιονάλ».

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: