Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Θρίαμβος για τον Τσάβες ! Ξανά Πρόεδρος με 54,42 % έναντι 44,97 % του Καπρίλες ! Προεδρικές εκλογές στην Βενεζουέλα.Συνεχής ενημέρωση από το kke4ever.Γράφει ο Red Star.Viva Venezuela!!!! Viva Bolívar!!!!!

Θρίαμβος της αριστεράς στην Βενεζουέλα ! Ξανά Πρόεδρος με  54,42 % ο Ούγκο Τσάβες.Και τώρα μπορείτε να κλάψετε πάλι Αμερικανάκια όλου του κόσμου !




Η εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε τα αποτελέσματα σύμφωνα με τα οποία ο Ούγκο Τσάβες με 7.444, 082 ψήφους αποσπά το 54,42 % ενώ ο Καπρίλες συγκεντρώνει μόλις το  44,97%  και 6.151.544 ψήφους .
Ο Καπρίλες αποδέχτηκε το αποτέλεσμα και την συντριπτική ήττα του με 10 σχεδόν μονάδες.

Η Πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνας Φερνάντεζ έδωσε θερμά συγχαρητήρια στον Ούγκο Τσάβες για την τεράστια νίκη του.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας βοήθησε ακόμα μια φορά τον Ούγκο Τσάβες να κερδίσει και αυτή την εκλογική μάχη, στηρίζοντας τον κριτικά.
  Όλα αυτά δικαίωσαν το kke4ever που πρώτο αποκάλυψε την προσπάθεια διασποράς ψευδών ειδήσεων από διάφορες ιστοσελίδες στο ίντερνετ.
Και ενώ οι κάλπες ήταν ακόμα  ανοιχτές, η παραπληροφόρηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης ξεκίνησε με διοχέτευση από την δεξιά αντιπολίτευση της Βενεζουέλας και άλλα κέντρα του εξωτερικού ,σε διάφορες ιστοσελίδες και μπλογκς ,δήθεν αποτελεσμάτων exit poll να δείχνουν επικράτηση του δεξιού υποψηφίου Ενρίκε Καπρίλες με 3 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά από τον Ούγκο Τσάβες.

Το kke4ever θα σας πληροφορεί έγκυρα και έγκαιρα για τις εξελίξεις στην Βενεζουέλα.

Red Star

6 σχόλια:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ είπε...

Καλά μην θεωρεί πως και ο ΤΣΑΒΕΖ είναι κανένας μεγάλος κομουνιστής …. « σοσιαλιστής» τύπου ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι, απλά τον « σώζει» αυτό το αντιαμερικανικό « στιλ » του .... για την συνέχιση μιας ( δήθεν ) σοσιαλιστικής ( αναίμακτης ) επανάστασης ( Ποιον μου θυμίζει.... Ποιον μου θυμίζει) … Κάτι τέτοιους βλέπει ο ΤΣΙΠΡΑΣ και παίρνει ιδέες, πως θα στήσει το νέο « σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ του …

Red Star είπε...

Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την Βενεζουέλα με την Ελλάδα.

Το Κομουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας στηρίζει κριτικά τη λεγόμενη «Μπολιβαριανή διαδικασία» και παλεύει για να ενταθεί η ρήξη με το κεφάλαιο, στην προοπτική της εργατικής λαϊκής εξουσίας, του σοσιαλισμού.

Στη Βενεζουέλα ο ψηφοφόρος μπορεί να ψηφίσει τον υποψήφιο Πρόεδρο μέσω του πολιτικού κόμματος που τον στηρίζει.Το Κομμουνιστικό Κόμμα είχε κερδίσει στις προηγούμενες εκλογές 342 χιλιάδες ψήφους.

Ο Τσάβες άλλαξε πολλά στη Βενεζουέλα υπέρ του λαού και παρά τα πραξικοπήματα και τις προσπάθειες των Αμερικάνων να τον διώξουν από την εξουσία καταφέρνει να βγαίνει νικητής.

Και βέβαια δεν είναι κομμουνιστής, αλλά όπως γράφει και ο Κυριακάτικος Ριζοσπάστης..." Το πρόγραμμα του Προέδρου Τσάβες δεν είναι άλλο από τη συνέχεια του κυβερνητικού του έργου από το Γενάρη του 1999, που ανέλαβε επισήμως προεδρικά καθήκοντα και τα επιτεύγματα κυρίως μέσω των πόρων που προέρχονται από το πετρέλαιο αφορούν στην άμβλυνση οξυμένων προβλημάτων που τανάλιζαν τα λαϊκά στρώματα για δεκαετίες. Οπως ο αναλφαβητισμός, η έλλειψη προμήθειας φτηνών διατροφικών προϊόντων, παροχές υγείας, κατοικίας, καλλιεργήσιμης γης για ακτήμονες... Σε αυτά τα ζητήματα μέσω των κρατικών επιδοτήσεων και των λεγόμενων «κοινωνικών προγραμμάτων» υπήρξε κάποια πρόοδος, ωστόσο η οικονομική εξουσία παρέμεινε στο κεφάλαιο σε πολύ βασικούς τομείς, γι' αυτό και σε πολλούς κλάδους υπάρχει όξυνση της ταξικής πάλης και δε λείπουν ακόμα και οι δολοφονίες πρωτοπόρων αγωνιστών συνδικαλιστών.
Ακόμα και αυτά τα βήματα, που δεν αλλάζουν την καπιταλιστική πραγματικότητα στη Βενεζουέλα, η ολιγαρχία της χώρας και ιμπεριαλιστικές δυνάμεις θέλουν να τα καταργήσουν, και γι' αυτό έχουν στοιχισθεί με την υποψηφιότητα Καπρίλες."

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ είπε...

Μεγάλο λάθος κατά την άποψη μου, ένα κομουνιστικό κόμμα, να στηρίζει « σοσιαλιστικά» κόμματα, όπου μπορεί απ την μια να έφεραν μια μικρή αλλαγή, σε ορισμένους κοινωνικούς τομείς, αλλά ακόμα ζει και αναπνέει από καπιταλιστικούς πόρους. Το κομουνιστικό κόμμα, θα πρέπει να διαχωρίζει ξεκάθαρα την θέση του προς αυτές τις τακτικές, αν θα θέλει να κάνει λόγο στον λαό της Βενεζουέλας για ρήξη και ανατροπή του καπιταλισμού. Και με πια χώρα μπορούμε να συγκρίνουμε την Ελλάδα????

Red Star είπε...

Στους κανόνες μπορεί να υπάρξουν και εξαιρέσεις.Ο κανόνας είναι αυτός που λες εσύ σύντροφε, η εξαίρεση είναι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή η Βενεζουέλα και πιθανόν να υπάρχουν και 1,2 ακόμα χώρες στη Λατινική Αμερκή και αλλού.

Η Ελλάδα μπορεί να συγκριθεί καλύτερα με τις Ιταλία,Ισπανία,Πορτογαλία,Γαλλία...
Εκεί είχαμε παραδείγματα για το πως κατάντησαν τα Κομμουνιστικά κόμματα όταν συνεργάστηκαν με τους σοσιαλιστές.

Red Star είπε...

Και για σκέψου και την περίπτωση της Κούβας...Και μην μου πεις πως ο Φιντέλ Κάστρο ήταν κομμουνιστής και το Κίνημα της 26ης Ιουλίου μαρξιστικό... γιατί θα πέσω στο πάτωμε και θα γελάω με τις ώρες !

Θα ήταν προδότες του λαού αν το 1999 το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας δεν στήριζε τον Τσάβες.Η Βενεζουέλα δεν πρέπει να πέσει στα χέρια των Αμερικανών, θα ήταν ένα πλήγμα και για την Κούβα και για ολόκληρο τον πλανήτη.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να κάνουμε κριτική και στο Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας και στο Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας για τις πολιτικές τους επιλογές τα τελυταία χρόνια.Το αντίθετο μάλιστα...Και το Κ.Κ.Ε νομίζω έχει κάνει όπου χρειάζεται την απαραίτητη κριτική.

jorje7 είπε...

H διακυβερνηση Τσαβες εχει στρεψει μεγαλο μερος των πετρελαικων εσοδων των ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ (σε μεγαλο βαθμο)πλεον πετρελαιοβιομηχανιων σε προγραμματα στεγασης των παμφτωχων και αστεγων. Εχει θεσει στην υπηρεσια των φτωχων χιλιαδες γιατρους-πολλοι απο την Κουβα προσφερουν τις υπηρεσιες τους στην Βενεζουελα-και εχει βελτιωσει το βιοτικο επιπεδο εκατομμυριων λαου

Γιαυτα μονο αναιμακτος δεν ηταν ο δρομος...μαλλον 'ξεχασες' το πραξικοπημα και την απαγωγη του στα πρωτα χρονια προεδριας του. Τις εκατονταδες χιλιαδες λαου που κινητοποιηθηκαν αλλα και ΜΕΡΟΣ των ενοπλων δυναμεων της Βενεζουελας.

Οσο για το ΚΚΒ κριτικα και πολλες φορες και με διαδηλωσεις και αγωνες και ΕΝΑΝΤΙΑ στις επιλογες Τσαβες, τον εχει στηριξει εως τωρα

Οποιος συγκρινει τον Τσαβες με τον Τσιπρα...να βγει στο μπαλκονι ,να ριξει λιγο νερο στο κεφαλι, να κανει ενα τσιγαρακι να τον παρει και λιγος αερας και ισως εχει ελπιδα να συνελθει


Ουτε αγιοποιω ουτε δαιμονοποιω τον Τσαβες, τον βλεπω με ενδιαφερον ,αναγωνριζοντας την προσφορα αλλα και τα αρνητικα της διακυβερνησης του-διαφθορα, αλλα και αρνηση ολικης ρηξης με το παλιο...συστημα σχεσεων παραγωγης

@RED
Σε αυτες τις εκλογες το ticket του ΚΚΒ στηριξαν κοντα 500.000 ατομα και ποσοστο 3,3%(πλεον το δευτερο μεγαλυτερο κομμα στην συμμαχια τσαβες)