Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ 2012-«Οχι» στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο


«Τα κόμματα που συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ στις Βρυξέλλες 1-2 Σεπτέμβρη 2012 και υπογράφουν αυτό το κείμενο:
Καταδικάζουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και κρατών της ΕΕ στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας και τονίζουν ότι η λύση στα προβλήματα της χώρας αυτής είναι υπόθεση του λαού της.
Καταδικάζουν, επίσης, τις απειλές στρατιωτικής επίθεσης του Ισραήλ κατά του Ιράν, τα οικονομικά και άλλα μέτρα κατά των δύο χωρών (Συρίας και Ιράν) και τις απειλές στρατιωτικής επέμβασης, που χρησιμοποιούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με διάφορα ψεύτικα προσχήματα, τα οποία άλλωστε χρησιμοποίησαν για να προετοιμάσουν τους πολέμους κατά του Αφγανιστάν, του Ιράκ και της Λιβύης.
Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που υπογράφουν το κείμενο αυτό εκφράζουν τη θέλησή τους να διαθέσουν τις δυνάμεις τους και να συμβάλουν στην αποτροπή ενός νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου κατά της Συρίας και του Ιράν.
Τα Κομμουνιστικά κι Εργατικά Κόμματα τονίζουν πως κάθε νέος ιμπεριαλιστικός πόλεμος θα φέρει νέα βάσανα κατά των λαών, θα προκαλέσει νέα κύματα μεταναστών και προσφύγων και θα αυξήσει τους κινδύνους για γενικευμένο πόλεμο.
Για μια ακόμη φορά, αποδεικνύεται ότι οι επικίνδυνες εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή συνδέονται με την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, η οποία κλιμακώνεται στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης, συνδέονται με τον ανταγωνισμό για τον έλεγχο των αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής.
Καλούν τους λαούς όλων των χωρών να αντιταχθούν αποφασιστικά κατά των επιθετικών σχεδίων και πρακτικών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ αλλά και των κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στην προετοιμασία πολέμου κατά της Συρίας και του Ιράν.
Η πράξη επιβεβαιώνει ότι ο καπιταλισμός γεννάει ιμπεριαλιστικούς πολέμους και κρίσεις και τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα καλούν τους λαούς να αναπτύξουν την αντιιμπεριαλιστική πάλη με κριτήριο τα εργατικά, λαϊκά συμφέροντα, μέχρι την εξάλειψη των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών αιτιών που οδηγούν σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να δυναμώσουν την πάλη για την ανατροπή των δυνάμεων που πλήττουν τους λαούς και τα συμφέροντά τους.
Για να ζήσουν οι λαοί ειρηνικά, δημιουργικά και να αξιοποιήσουν για δικό τους όφελος, για την ικανοποίηση των δικών τους αναγκών, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές.
Καμιά συμμετοχή, καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση των χωρών από το ΝΑΤΟ και για τη διάλυσή του!»

ΠΗΓΗ -ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: