Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Θανάσης Παφίλης στην βουλή με επίκαιρη ερώτηση : Να κλείσει το λεγόμενο «Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας Ελλήνων της Τ.Ο. Εύβοιας – Βοιωτίας» της «Χρυσής Αυγής».


Θανάσης Παφίλης



Όπως διαπιστώνεται από την σχετική ιστοσελίδα, η φασιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» δημιούργησε παραμάγαζο που αποκαλεί «Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας Ελλήνων της Τ.Ο. Εύβοιας - Βοιωτίας».
Με τη χρησιμοποίηση αυτού του παραμάγαζου επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αγωνία των ανέργων, να αναπτύξει πελατειακές σχέσεις, να καλλιεργήσει το ρατσισμό, το μίσος ενάντια στους μετανάστες για να διασπάσει τους εργαζόμενους που βρίσκονται απέναντι στην ενιαία, ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας, να εμποδίσει την κοινή τους δράση.

Επίσης με τη χρησιμοποίηση τραμπούκικου μηχανισμού μπαίνει σε χώρους δουλειάς και στο όνομα της αντικατάστασης αλλοδαπών εργαζομένων με Έλληνες, προβάλλει την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, την κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων και συναινεί στην πρόσληψη εργαζομένων με μεροκάματο 18 ευρώ. Επί της ουσίας το νεοναζιστικό έκτρωμα της «Χρυσής Αυγής» λειτουργεί ως δουλεμπορικός μηχανισμός προς όφελος της εργοδοσίας με παρακλάδι το λεγόμενο «Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας».
Η πρακτική αυτή είναι άκρως επικίνδυνη, ανοίγει τον «ασκό του Αιόλου» δημιουργώντας προηγούμενο εκμετάλλευσης της αγωνίας των ανέργων από κόμματα και μηχανισμούς.
Το γεγονός αυτό που συμπληρώνει τις εγκληματικές επιθέσεις κατά μεταναστών και τη γενικότερη ρατσιστική πρακτική της «Χρυσής Αυγής», τονίζει τις ευθύνες της κυβέρνησης απέναντι στα φασιστικά «τάγματα εφόδου».
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση:
α) Για να κλείσει το φασιστικό παραμάγαζο στην Εύβοια - Βοιωτία και ενδεχομένως σε άλλες περιοχές.
β) Για να σταματήσει η δουλεμπορική δράση της «Χρυσής Αυγής» και η προσπάθειά της για κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, να αντιμετωπιστούν οι ρατσιστικές επιθέσεις κατά των μεταναστών.

Ο βουλευτής
Θανάσης Παφίλης

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε, το ΚΚΕ τι πρόκειται να κάνει γι' αυτό; Ή θα τα περιμένουμε όλα απ' την Κυβέρνηση;

ΣΠΥΡΟΣ είπε...

Αντρίκο μου, αναρωτήθηκες τι έχεις κάνει εσύ μέχρι τώρα για την ενισχυση του τιμημένου ΚΚΕ στους αγώνες, στο συνδικαλιστικό χώρο, στη βουλευτική του εκπροσώπηση...;;¨Και αυτό "θα τα περιμένουμε όλα από την Κυβέρνηση" ασφαλώς θα το λές στα αστεία... διότι από την Κυβέρνηση των υποτακτικών του ευρωενωσιακού κεφαλαίου κανείς εργαζόμενος δεν θα μπορούσε να περιμένει ΤΙΠΟΤΕ το θετικό και μάλιστα να αντιμετωπίσει τη φασιστική βία της χρυσαυγίτικης συμμορίας, την οποία υποδαυλίζουν οι ΙΔΙΟΙ οι κεφαλαιοκράτες, ξεπουλημένες γραφίδες και κομμάτι του κρατικού μηχανισμού ήδη...
Σπυρος

Unknown είπε...

Σφυροδρέπανο. Σύμβολο μίσους, με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Καλά μεσάνυχτα "σύντροφοι".

Red Star είπε...

H Κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο καρφώθηκε στην καρδιά της Ναζιστικής Γερμανίας και πονάει ακόμα "King".

Τσούζει , τσούζει , αλλά θα πονέσει περισσότερο όταν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο οποίο έχουν μαζευτεί όλα τα χιτλεροαποβράσματα της Βαλτικής, οι χριστιανοφασίστες Πολωνοί και κάθε αστικό σοσιαλδημοκρατικοχριστιανοδημοκρατικό και εθνικιστικό απόσκατο, θα κυματίζει πάλι η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο.

Άντε στο φέρετρο σου πάλι Βασιλιά Κωνσταντίνε Παλαιολόγε