Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Κινητοποιήσεις για τη μεταφορά μαθητών.


Τη Δευτέρα, στη 1 το μεσημέρι, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, Ομοσπονδίες Γονέων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων θα κάνουν κινητοποίηση στη Βουλήγια το θέμα της μεταφοράς των μαθητών.

 

Το θέμα της μεταφοράς έχει γίνει «μπαλάκι» από την κυβέρνηση στους δήμους και στις περιφέρειες και τα θύματα είναι ειδικά οι μαθητές των ειδικών σχολείων, των καλλιτεχνικών και μουσικών σχολείων κ.ά. Απ' τη στιγμή που δεν υπάρχει μεταφορά μαθητών οι γονείς είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν απ' την τσέπη τους, διαφορετικά τα παιδιά αποκλείονται από τα σχολεία!
Αντίστοιχη κινητοποίηση για τη μεταφορά των μαθητών διοργανώνουν τη Δευτέρα και οΣύλλογος Γονέων του 3ου Γυμνασίου Περάματος από κοινού με την Ενωση Γονέων Περάματος. Το αγωνιστικό τους ραντεβού είναι στις 8.15 π.μ. στην πλατεία Ηρώων, στο Πέραμα. Θυμίζουμε ότι το 3ο Γυμνάσιο απέχει χιλιόμετρα από τον κύριο ιστό της πόλης. Μέχρι και πέρσι υπήρχε πούλμαν για τη μεταφορά των μαθητών του, φέτος όμως έχει διακοπεί.
Σε οργάνωση του αγώνα με αιχμή το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών καλεί τους γονείς η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων. Καλεί τους γονείς να συμμετάσχουν στους συλλόγους τους, να οργανώσουν τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία χωρίς την ένταξη όποιας επιχειρηματικής δράσης σ' αυτήν.

Πηγή :www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: