Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ : Δεκανίκι του καπιταλιστικού συστήματος.


Παραλήρημα Μιχαλολιάκου στη χτεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας



Το ρόλο της Χρυσής Αυγής ως το καλύτερο στήριγμα του καπιταλιστικού συστήματος που καταστρέφει το λαό, επιβεβαίωσε χτες ο γενικός γραμματέας της Ν. Μιχαλολιάκος, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Για άλλη μια φορά εμφάνισε το κόμμα του ως αντισυστημικό και υποστήριξε ότι «πλέον όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα έχουν ενωθεί προκειμένου να "χτυπήσουν τη Χρυσή Αυγή" καθώς τους δημιουργεί τρόμο και εφιάλτες».

Η αλήθεια είναι ότι τα αστικά πολιτικά κόμματα έστησαν μαζί με τη Χρυσή Αυγή ένα βρώμικο παιχνίδι σε βάρος του λαού. Η συγκυβέρνηση πυροδοτεί τη ρατσιστική της δράση με την πολιτική καταστολής σε βάρος των μεταναστών, τους στοχοποιεί, τους κυνηγά, δίνει το πάτημα για τραμπούκικες ενέργειες βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής. Ταυτόχρονα, τα αστικά ΜΜΕ, που κάνουν πως καταγγέλλουν τη Χρυσή Αυγή, επίσης στοχοποιούν τους μετανάστες ως εγκληματίες, καλλιεργούν κι αυτά με τη σειρά τους συνείδηση στο λαό ώστε να αποδέχεται και να επιδοκιμάζει τη δολοφονική της δράση. Είναι η άλλη όψη του ίδιου σάπιου συστήματος.
Η Χρυσή Αυγή είναι ενταγμένη στο σύστημα μέχρι το μεδούλι και το δείχνει με κάθε τρόπο. Διόλου τυχαία στην προσφιλή τους λογική του τσουβαλιάσματος (σ.σ. αγαπημένη μέθοδος αστικών πολιτικών κομμάτων και αστικών ΜΜΕ), ο Ν. Μιχαλολιάκος μίλησε γενικά για την «αριστερά», λέγοντας ότι «δεν μπορούν να μιλάνε για δημοκρατία εκείνοι που άνοιξαν την κερκόπορτα για να καταστραφεί η χώρα» και δεν μπορούν να ισχυρίζονται ότι «δεν έχουν κυβερνήσει καθώς και εκείνοι έχουν διορίσει μεγάλο μέρος των δημοσίων υπαλλήλων».
Παρακάμπτει το γεγονός ότι το ΚΚΕ είναι απέναντι στο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά και τέτοια φαινόμενα. Γιατί το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα γεννά κι αναπαράγει φαινόμενα ρουσφετολογικών διορισμών και διαφθοράς, προκειμένου να φτιαχτεί εκλογική πελατεία, να δημιουργήσουν συνειδήσεις βολέματος και αναζήτησης προσωπικών λύσεων απέναντι στα λαϊκά προβλήματα που μόνο έτσι δεν αντιμετωπίζονται. Η Χρυσή Αυγή παλεύει για τη διαιώνιση αυτού του σάπιου συστήματος και άρα όλων όσων σάπιων φαινομένων το συνοδεύουν και τάχα καμώνεται ότι καταγγέλλει.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι εκτεταμένη ήταν η αναφορά του Ν. Μιχαλολιάκου και στα λεγόμενα σκάνδαλα, για τα οποία είπε ότι «η Δικαιοσύνη αφήνει τους κλέφτες ατιμώρητους και ανώνυμους και για τους δικούς μας βουλευτές έφεραν την άρση ασυλίας μέσα σε 3 ημέρες. Η Χρυσή Αυγή θα αποκαλύψει τους κλέφτες, που δεν είναι μόνο 32, αλλά είναι περισσότεροι».
Φυσικά δεν αναφέρεται στους κλέφτες του πλούτου που παράγεται με τον ιδρώτα του λαού, λέξη δεν λέει για τους καπιταλιστές, τα μονοπώλια, τους μεγαλοεπιχειρηματίες Ελληνες και ξένους. Επικεντρώνει σκόπιμα στους «32 κλέφτες» βουλευτές (προπαγάνδα που έστησαν το προηγούμενο διάστημα τα αστικά επιτελεία), για να αφήσει στο απυρόβλητο το ελληνικό κεφάλαιο, αυτό που υπερασπίζεται με κάθε τρόπο η «πατριωτική» και «λαοπρόβλητη» Χρυσή Αυγή κι ας πίνει το αίμα του λαού.
Μεσάζοντες της εργοδοσίας
Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, ενώ μιλούν και τάχα κόπτονται για τον ελληνικό λαό που στενάζει, παίζουν το ρόλο του μεσάζοντα προς εύρεση φτηνών, δίχως δικαιώματα, εργατικών χεριών για τη μεγαλοεργοδοσία σε πρόσκαιρες, εποχιακές δουλειές. Υποστηρίζουν ότι έτσι καταπολεμούν την ανεργία για την οποία, σύμφωνα με τους χρυσαυγίτες, δεν φταίει η καπιταλιστική κρίση (και εδώ λάδι βγάζουν το σύστημα) αλλά οι ...μετανάστες. Λες και στην Ισπανία που το ποσοστό της ανεργίας φτάνει το 25,1%, φταίνε οι μετανάστες!
Και μπαίνει επίσης το ερώτημα: Τι διαφορετικό κάνουν από την «αντισυστημική» Χρυσή Αυγή η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ενωση, οι εργοδότες με τα τόσα προγράμματα (από δήμους, ΜΚΟ, επιδοτούμενες επιχειρήσεις κλπ.) που υλοποιούν για κάποια πεντάμηνα υποαπασχόλησης με μισθούς πείνας; Κι αυτοί για καταπολέμηση της ανεργίας μιλάνε, την ίδια ανακύκλωση ανεργίας κάνουν, το ίδιο μοίρασμα φτώχειας στα πλατιά λαϊκά στρώματα.
Και ακριβώς επειδή στέκονται απέναντι από το λαό και τα πραγματικά συμφέροντά του, αν σήμερα επικεντρώνουν και στοχοποιούν ως «εχθρό» τους μετανάστες, αν μοιράζουν συσσίτια και δίνουν αίμα «μόνο για Ελληνες», περνώντας το μήνυμα ότι οι πεινασμένοι μετανάστες αξίζει να πεθάνουν απλά και μόνο επειδή έχουν διαφορετική θρησκεία και χρώμα, οι χρυσαυγίτες είναι που ως δύναμη κρούσης του συστήματος θα επιχειρήσουν να τσακίσουν και τους Ελληνες εργαζόμενους, μόλις αντιδράσουν στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.

Πηγή : www.rizospastis.gr

1 σχόλιο:

makiskef είπε...

Κατά τα αλλά δίνουν και αίμα σε εθελοντική αιμοδοσία δείτε κασιαδιαρη...για να μας το πιούν αργότερα ,οταν το σύστημα τους χρησιμοποιήσει ,γιατί θα τους χρησιμοποιήσει είναι δεδομένο.
Να θυμίσω για όσους δε γνωρίζουν το ρόλο που έπαιζαν και παίζουν οι φασίστες με ένα από τα χιλιάδες παραδείγματα που λίγοι όμως γνωρίζουν , στη φασιστική Ιταλία πριν ανέβει ο Μουσολίνι στην εξουσία έδιναν το "καλό" παράδειγμα : όταν γινόταν απεργία από τους εργαζόμενους αυτοί έπαιρναν τη σκούπα και καθάριζαν τους δρόμους σπάζοντας την απεργία των οδοκαθαριστων και οδηγούσαν λεωφορεία οταν οι οδηγοί έκαναν απεργία ... Είναι επικίνδυνοι ,είναι γενημα θρέμμα του καπιταλισμού ,είναι αυτοί που τον σώζουν σε δύσκολες για το σύστημα καταστάσεις ... Τον φασισμό πρέπει να τον καταλάβεις βαθειά για να του ανακοψεις το δρόμο .είναι ύπουλος διπροσωπος ,και πάντα στο πλευρό των αφεντικών .
Μάκης