Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Διαδήλωση κατά του κλεισίματος του 7ου νοσοκομείου ΙΚΑ
(βίντεο και φωτογραφίες)

Μερικές εκατοντάδες κατοίκων διαδήλωσαν μαζί με τους εργαζόμενους αντιδρώντας άμεσα στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας κατά του κλεισίματος του 7ου νοσοκομείου ΙΚΑ. Το συλλαλητήριο, που ναι μεν είχε αποφασιστεί στη κατάληψη της διοίκησης του Αγία Όλγα την περασμένη Παρασκευή (εδώ) μετά τις ανακοινώσεις απέκτησε πλέον το χαρακτήρα μιας πρώτης αντίδρασης σε ανοιχτά δηλωμένες αποφάσεις, το στήριξαν η τοπική ΕΛΜΕ, ο σύλλογος δασκάλων Αριστοτέλης, η Λαϊκή Επιτροπή 5ου-6ου διαμερίσματος, η Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων, η Λαϊκή Συνέλευση Ακ. Πλάτωνα - Κολωνού - Σεπολίων, η ΑΝΑΣΑ και άλλες τοπικές συλλογικότητες. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τα σωματεία των νοσοκομείων Θριάσιου, Αγ. Βαρβάρας, Νίκαιας, του Γ.Ν. Πατησίων, του Ευαγγελισμού καθώς και εκπρόσωπος της ΕΙΝΑΠ. Επίσης εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Υγείας, του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΚΚΕ(μ-λ), της Ταξικής Πορείας και του Κινήματος Δεν Πληρώνω. Από τους περισσότερους έγιναν παρεμβάσεις με κοινή συνισταμένη, πέρα από την καταγγελία της πολιτικής της κυβέρνησης, την ανάγκη οι εργαζόμενοι του χώρου της υγείας μαζί με τους κατοίκους να αγωνιστούν για να μην κλείσουν νοσοκομεία ούτε στα Πατήσια ούτε πουθενά. Επίσης όλοι κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία και στις συγκεντρώσεις της 26ης Σεπτέμβρη.

Μετά της ομιλίες ακολούθησε πορεία προς τη Παμμακάριστο και το Γ.Ν. Πατησίων καλώντας τους εργαζόμενους σε αυτά να ενωθούν με τους εργαζόμενους του 7ου σε ένα μέτωπο κατά του κλεισίματος των νοσοκομείων. Κάλεσμα που απηύθηνε και η πρόεδρος του σωματείου του 7ου νοσοκομείου στην αρχική της παρέμβαση λέγοντας ότι δεν χωράνε αυταπάτες μιας και σε αυτούς λέγανε ότι το νοσοκομείο δεν θα κλείσει αλλά ότι θα ...αναβαθμιστεί!
Έμφαση δόθηκε και στο ζήτημα της εξασφάλιση της δουλειάς των εργαζόμενων που, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού, δεν είναι καθόλου σίγουρη. Αρνητική εντύπωση και σχόλια προκάλεσε η απουσία της ΠΟΕΔΗΝ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: