Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ : Να ψηφιστεί η πρόταση νόμου του ΚΚΕ.


Να μπλοκάρει τη συγκεκριμένη απόφαση προσπάθησε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ

«Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στηρίζει την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου και καλεί όλους τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου να την υπερψηφίσουν».Την απόφαση αυτή πήρε χτες η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚ Πειραιά, στη συνεδρίαση που είχε για κύριο θέμα την οργάνωση της απεργίας στις 26 του Σεπτέμβρη.

Τη σχετική πρόταση κατέθεσαν οι δυνάμεις της ΔΕΣΚ (Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση) που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Η πρόταση υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία της διοίκησης, παρά την προσπάθεια της Αυτόνομης Παρέμβασης (παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) να μην «περάσει».
Συγκεκριμένα, όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας, οι συνδικαλιστές της ΑΠ πρώτοι από όλους - προσπαθώντας προφανώς να δώσουν «γραμμή» - αρνήθηκαν να συμμετέχουν στη διαδικασία και δήλωσαν ότι αποχωρούν. Ωστόσο, όταν διαπίστωσαν ότι η πρόταση υπερψηφίστηκε, κατέθεσαν αργότερα και αφού είχε ολοκληρωθεί η συνεδρίαση, γραπτή δήλωση στη γραμματεία του ΕΚΠ ότι η ΑΠ στηρίζει την πρόταση νόμου του ΚΚΕ.
Οπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της ΔΕΣΚ «δεν έλειψε για άλλη μια φορά η τυχοδιωκτική στάση της ΑΠ, που ο εκπρόσωπός της Αν. Νταλακογιώργος δήλωσε στη συνεδρίαση "αποχωρούμε και δεν παίρνουμε μέρος στη ψηφοφορία"», και συνεχίζει σημειώνοντας ότι προφανώς η ΑΠ «για να μην εκτεθεί απέναντι στους εργαζόμενους εκ των υστέρων κατέθεσε» τη γραπτή της δήλωση. Η ΔΕΣΚ καλεί τα σωματεία, τα συνδικάτα «να υιοθετήσουν την απόφαση του ΕΚΠ και να πάρουν αποφάσεις στήριξης της πρότασης νόμου του ΚΚΕ».
Με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου και ο Σύλλογος Συνταξιούχων της Τράπεζας της Ελλάδος καλεί τη Βουλή και τα κόμματα να ψηφίσουν την πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι «εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων».

Πηγή :www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: