Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για την επέτειο της φυλάκισης των 5 Κουβανών ηρώων.


Το ΑΚΕΛ εκφράζει για ακόμη μια φορά την αμέριστη αλληλεγγύη του με τον αγώνα των 5 ηρώων και του λαού της Κούβας για άμεση απελευθέρωση τους, οι οποίοι για 12 χρόνια κρατούνται παράνομα από τις αρχές των ΗΠΑ.



Οι 5 Κουβανοί ήρωες αποτελούν παράδειγμα αγωνιστών για παρεμπόδιση τρομοκρατικών επιθέσεων κατά της χώρας τους, η οποία υπήρξε θύμα τέτοιων επιθέσεων με αποκορύφωμα την ανατίναξη του κουβανικού αεροσκάφους  το 1973 από τον Λουίς Ποσάδα Καρίλες, ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερα μέχρι σήμερα στις ΗΠΑ. 
Η στάση των ΗΠΑ σε αυτή την περίπτωση αποτελεί βέβαια μέρος της ευρύτερης εχθρικής στάσης προς την Κούβα και την επιλογή του Κουβανικού λαού για το σοσιαλιστικό δρόμο κοινωνικο-οινομικής ανάπτυξης. Οι ΗΠΑ υπήρξαν διαχρονικά πολέμιοι τόσο της Κουβανικής Επανάστασης όσο και της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας με την εφαρμογή του συνεχιζόμενου εμπάργκο το οποίο έχει καταδικαστεί επανειλημμένα από την τεράστια πλειοψηφία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.   
Το ΑΚΕΛ για ακόμη μια φορά απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των 4 Κουβανών ηρώων οι οποίοι είναι ακόμη παράνομα φυλακισμένοι από τις αρχές των ΗΠΑ και την επιστροφή του πρόσφατα αποφυλακισθέντος ήρωα Ρενέ Γκονζάλες πίσω στην πατρίδα του. Επίσης, επιβεβαιώνεται η αμέριστη αλληλεγγύη μας με τον αγώνα του κουβανικού λαού για ανεξαρτησία και κοινωνική πρόοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: