Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση της ΚΕ του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία συνδικαλιστικών φορέων και ασφαλιστικών ταμείων εργαζομένων σε ΜΜΕ.


Συνάντηση της ΚΕ του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία συνδικαλιστικών φορέων και ασφαλιστικών ταμείων εργαζομένων σε ΜΜΕ.



Πολυμελής αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Γιώργο Σαββίδη, πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, Δημήτρη Κουμπιά, γραμματέα της ΠΟΕΣΥ, Θέμη Μπερεδήμα, πρόεδρο της ΕΣΠΗΤ, Γιώργο Μυλωνά, πρόεδρο της ΕΤΙΠΤΑ, Χριστίνα Ζαμπέλα, πρόεδρο της ΠΟΕΠΤΗΜ, Κώστα Τσουπαρόπουλο, πρόεδρο του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, Παναγιώτη Σόμπολο, αντιπρόεδρο του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και Ελένη Σπανοπούλου, πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ συναντήθηκε σήμερα στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία της ΚΕ του Κόμματος.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ ήταν ο Στέφανος Λουκάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των ασφαλιστικών ταμείων περιέγραψαν τη διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, την εξάπλωση της ανεργίας, την επιδείνωση των εργασιακών και μισθολογικών τους δικαιωμάτων. Επικεντρώθηκαν στη μεγάλη ληστεία που υφίσταντο τα ασφαλιστικά τους ταμεία πρώτα και κύρια από την μεγάλη κλοπή που υπέστησαν λόγω του PSI, αλλά και από τη μη καταβολή των εισφορών από το αγγελιόσημο και τη δραστική μείωση των διαφημίσεων, που μέσω του αγγελιόσημου ενισχύονταν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εξέφρασε την υποστήριξη του Κόμματος και τη συνέχιση των πρωτοβουλιών και των δράσεών του μέσα και έξω από τη Βουλή για να εμποδιστεί η ληστεία των Ταμείων, να αποζημιωθούν πλήρως και για το «κούρεμα» που υπέστησαν, αλλά και η πολύμορφη πολύχρονη ληστεία που τους έγινε από τη μεγάλη εργοδοσία και το κράτος. Το ΚΚΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένους νόμους που καταργούν τα μνημόνια και όλους τους εφαρμοστικούς νόμους, για την προστασία των ανέργων, την κατάργηση των αντεργατικών - αντιασφαλιστικών νόμων. Ταυτόχρονα επισήμανε την ανάγκη να είναι κοινός σήμερα ο αγώνας όλων των εργαζομένων για τα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική. Όμως για να γίνει αποτελεσματικός χρειάζεται εκτός από μαζική οργάνωση, την εναντίωση συνολικά σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στην ΕΕ, τη ριζική ανατροπή του συσχετισμού δύναμης και σε πολιτικό επίπεδο σε βάρος των κομμάτων που εκφράζουν διαφορετικές μορφές διαχείρισης της κρίσης και παραμονής της χώρας στην ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: