Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Βολιβία : Στις 21 Δεκεμβρίου θα έρθει το τέλος... της Κόκα Κόλα ! Μετά την απόφαση να κλείσουν όλα τα εστιατόρια Mc Donald's στη χώρα, τώρα το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι ετοιμάζεται να διώξει ουσιαστικά από τη χώρα και την... Coca Cola !

Σε μια κίνηση συμβολική όσο και ουσιαστική, η χώρα αποφάσισε να εστιάσει στην παραγωγή τοπικών αναψυκτικών.



Τέλος εποχής για τα σύμβολα του καπιταλισμού στη Βολιβία. 
Μετά την απόφαση να κλείσουν όλα τα εστιατόρια Mc Donald's στη χώρα, τώρα το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι ετοιμάζεται να διώξει ουσιαστικά από τη χώρα και την... Coca Cola! 
Ο υπουργός εξωτερικών David Choquehuanca, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η Coca Cola θα αποβληθεί από τη Βολιβία στις 21 Δεκεμβρίου, ημερομηνία που συμπίπτει με το «τέλος» του ημερολογίου των Μάγιας. «Στις 21 Δεκεμβρίου 2012 είναι το τέλος του εγωισμού, του μίσους και της διαίρεσης.
Το τέλος της Coca Cola είναι η αρχή του mocochinche (ποτό που φτιάχνεται από ξερά ροδάκινα) και της willcaparu (αναψυκτικό από καλαμπόκι). Είναι η αρχή μιας νέας ζωής γεμάτη αλλαγές και με σεβασμό όλων στη Μητέρα Γη», ανέφερε χαρακτηριστικά, μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο Έβο Μοράλες. 
Μάλιστα, η δίωξη της Κόκα Κόλα θα συνοδευτεί και με... μεγάλους εορτασμούς! 
Αναλυτές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση της Βολιβίας επιδιώκει να προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας με μια πράξη συμβολικού χαρακτήρα, αλλά η κυβέρνηση χαρακτηρίζει αυτή την κίνηση όχι συμβολική, αλλά οριστική. 
Από την πλευρά της, η Κόκα Κόλα σε ανακοίνωσή της αναφέρει για την απόφαση: «Θα σεβαστούμε την οποιαδήποτε απόφαση της βολιβιανής κυβέρνησης, όσο δυσάρεστη και αν είναι αυτή. Δεν μπορούμε να παραμένουμε κάπου αν είμαστε ανεπιθύμητοι».
Πηγή : 24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια: