Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Γκάφα ή πρόκληση ; Οι Βρετανοί άλλαξαν την σημαίας της Βόρειας Κορέας με αυτή της Νότιας Κορέας στον αγώνα ποδοσφαίρου γυναικών Κολομβίας - Βόρ.Κορέας για την Ολυμπιάδα ( Το ποδόσφαιρο ξεκινά πάντα πριν την επίσημη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων )


Οργή προκάλεσε η γκάφα των διοργανωτών στην έναρξη της προ-ολυμπιακής ποδοσφαιρικής αναμέτρησης γυναικών μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Κολομβίας στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκόβης, λίγες ώρες πριν τους Ολυμπιακούς. 
Οι διοργανωτές προέβαλλαν κατά λάθος τη σημαία της Νότιας Κορέας στη θέση εκείνης της Βόρειας, με αποτέλεσμα οι παίκτριες της Βόρειας Κορέας να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο και η αναμέτρηση να ξεκινήσει με καθυστέρηση τουλάχιστον μιας ώρας. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο χώρες βρίσκονται σε καθεστώς πολέμου από τη δεκαετία του 1950. 
Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη κάνοντας λόγο για λάθος.
«Ζητήθηκε συγγνώμη και είμαι σίγουρος ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα για να μην γίνουν παρόμοια πράγματα», είπε. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου θα δείξουν «πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η Βρετανία μπορεί να τα καταφέρει», τόνισε ο Κάμερον, προσπαθώντας να υπεραμυνθεί της βρετανικής διοργάνωσης των Ολυμπιακών. 
Από την πλευρά του, για «ανθρώπινο λάθος» που «δεν θα επαναληφθεί» έκανε λόγο και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ.
Πάντως, ο προβληματισμός για ενδεχομένως ελλειπή προετοιμασία των Ολυμπιακών, ιδίως όσον αφορά τα θέματα ασφαλείας, με τους πολίτες να ανησυχούν, σύμφωνα και με δημοσκοπήσεις, εκφράζεται από αρκετές πλευρές, μια ανάσα πριν την τελετή έναρξης. Μάλιστα, σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ με το κόμμα των Ρεπουμπλικάων, Μιτ Ρόμνεϊ, ανέφερε από τη Βρετανία ότι «τα νέα για την ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας που δεν έχει αρκετούς υπαλλήλους, η υποτιθέμενη απεργία των εργαζομένων στα τελωνεία και τα σύνορα - όλα αυτά προφανώς δεν είναι ενθαρρυντικά». 
  
Πηγή :24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια: