Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Βρώμικη προπαγάνδα κατά των Χαλυβουργών.Άρθρο της εφημερίδας Ριζοσπάστης.


Βρώμικη προπαγάνδα



Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες υπάρχει ένα μπαράζ επίθεσης στους απεργούς χαλυβουργούς από τα αστικά ΜΜΕ, ρίχνοντάς τους ούτε λίγο ούτε πολύ την ευθύνη, γιατί, όπως λένε, θα κλείσει το εργοστάσιο. Βεβαίως, αν κλείσει το εργοστάσιο, απόλυτα υπεύθυνος είναι ο ιδιοκτήτης του Μάνεσης, αλλά συνυπεύθυνη είναι και η κυβέρνηση που λέει ότι νοιάζεται για τους εργαζόμενους, αλλά ουσιαστικά δεν τους υπερασπίζεται, αφού είναι με τον μεγαλοεργοδότη. Βεβαίως, ο ηρωικός αγώνας των απεργών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» που διαρκεί πάνω από 8 μήνες έχει γίνει «καρφί στο μάτι», όχι μόνο του συγκεκριμένου βιομήχανου, αλλά συνολικά των αστών. Γι' αυτό η εργοδοσία, τα αστικά ΜΜΕ όπως και ελάχιστοι άνθρωποι του εργοδότη - απεργοσπάστες, έχουν ξαμοληθεί για να συκοφαντήσουν αυτόν τον αγώνα με την χυδαία προπαγάνδα ότι «οι εργάτες φταίνε που κλείνουν τα εργοστάσια». Οι απεργοί χαλυβουργοί αγωνίζονται ενάντια στην εργοδοτική σκλαβιά της εκ περιτροπής εργασίας, του μηνιάτικου των 500 ευρώ, των μαζικών απολύσεων, και με τον οργανωμένο, συλλογικό και αποφασιστικό αγώνα υπερασπίζονται τη ζωή των οικογενειών τους.
Οι χαλυβουργοί που τους εμφανίζουν ως αδιάλλακτους τα αστικά ΜΜΕ, μετά από πολύμηνο απεργιακό αγώνα, μέσα από αποφάσεις της Γενικής τους Συνέλευσης, παρουσίασαν προτάσεις που δίνουν διέξοδο, ζητώντας την ανάκληση της απόλυσης για 40 συναδέλφους τους και σταδιακά και των άλλων απολυμένων, και να μείνουν οι συμβάσεις εργασίας εκεί που ήταν πριν την απεργία. Ωστόσο, ο μεγαλοβιομήχανος επιμένει να γυρίσουν πίσω με τους όρους του, απειλώντας με κλείσιμο του εργοστασίου. Γι' αυτό και υπεύθυνοι δεν είναι οι εργάτες, αλλά η εργοδοσία. Μια εργοδοσία που σε προηγούμενες εποχές έχει θησαυρίσει από την υπερεκμετάλλευση των εργατών.
Οι αστοί επιμένουν στη βρώμικη προπαγάνδα ότι οι αγώνες κλείνουν τις επιχειρήσεις. Αλλά δε λένε κουβέντα πως έχουν κλείσει εκατοντάδες επιχειρήσεις χωρίς να έχει γίνει ούτε η παραμικρή κινητοποίηση. Γιατί οι καπιταλιστές τις κλείνουν όταν κρίνουν ότι αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Τα «λουκέτα» τα πολλαπλασιάζει η καπιταλιστική κρίση, που χτυπάει και τους πιο αδύνατους στον ανταγωνισμό κεφαλαιοκράτες. Η αιτία της καταστροφής παραγωγικών δυνάμεων (πρώτα της εργατικής δύναμης), της ανεργίας και της ανέχειας είναι η κρίση που είναι απότοκο του εκμεταλλευτικού συστήματος με κριτήριο το κέρδος και όχι την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
Οι χαλυβουργοί έχουν κερδίσει επάξια την αλληλεγγύη μεγάλων τμημάτων της εργατικής τάξης στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου, άλλων τμημάτων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, και εκφράστηκε και με τη χτεσινή διαδήλωση συμπαράστασης, που διοργάνωσε στο κέντρο της Αθήνας το Σωματείο των χαλυβουργών και στηρίχτηκε από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Εδειξαν και υπεύθυνη στάση με τις προτάσεις τους. Αλλά πάει πολύ να τους ρίχνουν την ευθύνη για την όποια εξέλιξη, εκβιάζοντάς τους να γυρίσουν πίσω σκλάβοι του Μάνεση. Την ευθύνη, επομένως, έχει ο μεγαλοεπιχειρηματίας, αλλά και η κυβέρνηση. Όλοι κρίνονται τώρα στις πράξεις και όχι στις υποσχέσεις. Να δώσουν τώρα λύση με βάση τις προτάσεις των χαλυβουργών.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: