Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Το ΑΚΕΛ θα προτείνει τον Σταύρο Μαλά ως υποψήφιο Πρόεδρο στις ερχόμενες Προεδρικές εκλογές.


Δηλώσεις Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Γιώργου Λουκαΐδη


· Για την πρόταση της Κ.Ε. στο Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο του ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές Εκλογές
Η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, η οποία συνήλθε σήμερα, 17 Ιουλίου 2012, αφού ενημερώθηκε από το Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού για τη συζήτηση και τα αποτελέσματα της μυστικής ψηφοφορίας που διεξήχθη στις ΚΟΒ, αποφάσισε με ποσοστό 95% υπέρ και 5% αποχή να εισηγηθεί προς το Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο, την υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά. Το Συνέδριο, όπως ήδη ανακοινώθηκε θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012.
 
· Για προεκλογικές θέσεις Λιλλήκα
Ο κ. Λιλλήκας χθές εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση κατά της λύσης ΔΔΟ εισηγούμενος τη διαπραγμάτευση στο Κυπριακό από μηδενική βάση.
Ο κ. Λιλλήκας σε χρόνο ρεκόρ μετατράπηκε από διαπρύσιο κήρυκα της Ομοσπονδιακής λύσης σε φανατικό πολέμιο της. Από το ΑΔΗΣΟΚ και την στήριξη Γιώργου Βασιλείου, την υιοθέτηση επί χρόνια της πολιτικής του ΑΚΕΛ για τη λύση ΔΔΟ, κατέληξε σε μια ακραία θέση που κινείται εκτός της διαχρονικής πολιτικής και των ομόφωνων αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου.
Αυτή του η στάση αφενός καταδεικνύει μια αλλοπρόσαλλη πολιτική πορεία του Γιώργου Λιλλήκα γεμάτη από αντιφάσεις, ασυνέπεια, και καιροσκοπισμό.
Αφετέρου, η εύηχη, υπερπατριωτική και ανυποχώρητη συνθηματολογία γύρω από την απόρριψη του ιστορικού συμβιβασμού της Ομοσπονδιακής λύσης, είναι στην ουσία της ηττοπαθής και θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε νέες περιπέτειες και σε καινούρια, ίσως χειρότερα δεινά το λαό μας.
Όπως και πριν το δίδυμο έγκλημα του 1974, ορισμένοι απέρριπταν την ανεξαρτησία της Κύπρου και στο όνομα της Ένωσης έφεραν την Τουρκία, προκάλεσαν την κατοχή και τη διχοτόμηση, έτσι και σήμερα οι κίνδυνοι είναι ανάλογοι. Γιατί στο όνομα της επιδίωξης ενός νεφελώδους, ευκταίου στόχου, αυτό που θα συμβεί αν εγκαταλειφθεί η λύση ΔΔΟ, θα είναι η οριστικοποίηση της διχοτόμησης.
Εμείς ως ΑΚΕΛ σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τη κατοχή και τη διχοτόμηση.
 
·Για τις δηλώσεις Νικόλα Παπαδόπουλου
Ως ΑΚΕΛ απορρίπτουμε με βδελυγμία τις λάσπες που εκτόξευσε ο αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος για δήθεν «εξυπηρετήσεις» του ΑΚΕΛ σε διάφορους.
Όσον αφορά τις κατηγορίες του για εξυπηρετήσεις στον ΟΠΑΠ, ο κ. Παπαδόπουλος όφειλε να γνωρίζει ότι πρόκειται για διακρατική συμφωνία, η οποία συνομολογήθηκε το 2002 επί Γλαύκου Κληρίδη και επικυρώθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων μετά από παρότρυνση του τότε Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου. Τον προκαλούμε περεταίρω να ανατρέξει διαχρονικά στη σύνθεση των συμβουλίων του ΟΠΑΠ για να διαπιστώσει ποιοι πολιτικοί χώροι τα μονοπωλούσαν όλα αυτά τα χρόνια με αποκλεισμό της Αριστεράς.
Πρόσθετα, όφειλε να γνωρίζει ότι καμιά συμφωνία με την SHELL δεν συνομολογήθηκε, αλλά αντίθετα με την παρέμβαση και του Προέδρου της Δημοκρατίας έχουμε σήμερα τα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα όσον αφορά την ανακάλυψη και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ. Να τον θυμίσουμε όμως ότι άλλοι είναι που απαιτούσαν να γίνουν αποδεκτές από τη ΔΕΦΑ προσφορές που στάλθηκαν με φαξ και μέιλ μερικά εικοσιτετράωρα πριν τη λήψη τελικής απόφασης.
Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος όφειλε να γνωρίζει ότι όποιος ζει σε γυάλινο σπίτι δεν ρίχνει πέτρες. Είναι ο ίδιος που ξέχασε να δηλώσει στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ότι είναι νομικός σύμβουλος της Λαϊκής Τράπεζας και ότι δεν αντέδρασε όταν του υποβλήθηκε ότι έχει εταιρεία πελάτη του που συμβούλευσε τη CYTA να αγοράσει 200 εκατομμύρια σε χρεόγραφα του εξωτερικού. 
Είναι τον Νικόλα Παπαδόπουλο που κατηγόρησε, δικαίως, η ΠΟΒΕΚ ότι ως νομικός σύμβουλος κάνει πλάτες σε μεγάλο όμιλο λιανικού εμπορίου, σε βάρος χιλιάδων καταστηματαρχών.
Είναι τέλος ο ίδιος ο Νικόλας Παπαδόπουλος που ήταν σύμβουλος σε εταιρείες όταν ο επικεφαλής τους καταδικαζόταν με απόφαση δικαστηρίου για κακοδιαχείριση συνταξιοδοτικών ταμείων των εργαζομένων.
Γι αυτό τοις φρονίμοις ολίγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: