Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Σε υψηλούς τόνους η δευτερολογία της Αλέκας Παπαρήγα. Τι είπε για το φορολογικό, τη φτώχεια και την ανεργία.

Αποσπάσματα από την δευτερολογία της Αλέκας Παπαρήγα.



 "Θα γίνουμε όλοι φοροφυγάδες όχι από ιδεολογία αλλά από αδυναμία", προειδοποίησε μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στη Βουλή η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Χρειάζεται θράσος να μιλάτε για τον ΟΣΕ όπως μιλάτε, είπε ακόμη η κ. Παπαρήγα και αναρωτήθηκε γιατί επί 20 χρόνια οι κυβερνήσεις παίρνουν μέτρα για τον ΟΣΕ για να πουληθεί τώρα. Κατήγγειλε επίσης ότι το επιβατικό και μεταφορικό έργο θα το πάρουν ιδιώτες και το κράτος θα έχει τις υποδομές.
Η Γ.Γ. του ΚΚΕ χαρακτήρισε τρίγωνο των βερμούδων το ΙΚΑ, τον ΕΟΠΥΥ και τον ΟΑΕΔ και προειδοποίησε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως μέχρι το τέλος Δεκέμβρη επαρκούν τα αποθεματικά για το εξευτελιστικό επίδομα ανεργίας.

Αλλά και στο ΙΚΑ, όπως είπε η κ. Παπαρήγα τα αποθεματικά επαρκούν για τις συντάξεις μέχρι το τέλος Δεκέμβρη και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβληθεί στο ΙΚΑ το 1,492 δις ευρώ από το κράτος.
"Να μας πείτε ποιος θεωρείται φτωχός γιατί από εκεί αρχίζει το αφορολόγητο. Εμείς πιστεύουμε ότι το αφορολόγητο πρέπει να είναι στα 20.000 ευρώ και για οικογένεια στα 40.000 ευρώ", είπε ακόμη η κ. Παπαρήγα και προειδοποίησε: "Φοροφυγάδες θα γίνουμε και εμείς. Δεν γίνεται να πληρωθούν αυτοί οι φόροι. Καταργείτε τον ένα φόρο και κάνετε έναν ενιαίο φόρο", πρόσθεσε μάλιστα ότι "τα κοινωνικά παντοπωλεία δεν είναι απάντηση στη φτώχεια αλλά τείνουν να καταστούν νέοι μηχανισμοί κομματικής ρουσφετολογίας".

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: