Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ!

Η φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής ενάντια σε μετανάστες αλλά και σε χώρους οργανώσεων (προεκλογικά τραπεζάκια, γραφεία) και στέκια νεολαίας, επιβάλλει από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, αλλά και κάθε δημοκράτη, απάντηση στην αναβίωση των νεοφασιστικών οργανώσεων και δράσεων.
Η αναβάθμισή της από κρυμμένη παρακρατική συμμορία σε... νομιμοποιημένο κόμμα της Βουλής μόνο ανησυχία προκαλεί σε ένα λαό που έδωσε σκληρές αντιπαραθέσεις ενάντια στους μεταξικούς νεοφασίστες, στους μπουραντάδες, χίτες και ταγματασφαλίτες ή στους εσατζήδες της επταετίας.
Κανένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να κρύψει ότι πρόκειται για μια σταθερή εφεδρεία του κεφάλαιου και των πολιτικών του εκπροσώπων. Για το μακρύ τους χέρι που -σε μια περίοδο πολιτικής αστάθειας, αλλά συγχρόνως και μαζικής αμφισβήτησης της αντιλαϊκής πολιτικής που κεφάλαιο και ιμπεριαλιστές προσπαθούν να επιβάλουν- θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο και κυρίως ενάντια σε μετανάστες και για «παρελάσεις» τύπου Ιμίων, αλλά για την τρομοκράτηση του εργατικού κινήματος και του κόσμου της Αριστεράς.
Ότι πρόκειται για την πλέον αντιδραστική και εγκληματική έκφραση αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος που θέλει να σπείρει το μίσος και την αντιπαράθεση ανάμεσα σε μερίδες των εργαζόμενων και του πλέον καταπιεσμένου κομματιού της εργατικής τάξης, τους μετανάστες. Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία που προσπαθεί να επιβάλει ενάντια στους μετανάστες, την ίδια ώρα που κατά χιλιάδες η νεολαία μας γίνεται εξίσου μετανάστης σε άλλες καπιταλιστικές χώρες, αποδεικνύει ότι ο ναζισμός δεν αφορά μόνο αυτό το κομμάτι της κοινωνίας, αλλά το σύνολο των λαϊκών ανθρώπων.
Η διείσδυσή της ΧΑ στη μαθητική νεολαία γίνεται πατώντας πάνω στην τεράστια ανεργία που το καπιταλιστικό σύστημα δημιουργεί αποκρύπτοντας τους πραγματικούς υπεύθυνους προβάλλοντας το σύνθημα ότι για το μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν υπεύθυνοι είναι οι μετανάστες.
Απέναντι στη φασιστική δράση της ΧΑ, αλλά και άλλων φασιστικών ομάδων, η Αριστερά αντιδρά σπασμωδικά, περιφερειακά και πάντως χωρίς μια μαζική αντιφασιστική πολιτική πρόταση.
Στη σημερινή περίοδο συνολικής επίθεσης που δέχονται τα λαϊκά στρώματα δεν μπορεί η επιλογή να είναι ένας κηρυγμένος ή ακήρυχτος πόλεμος ομάδων κρούσης που μπορεί να αντιμετωπίζουν κάποιες νεοναζιστικές δράσεις, αλλά να αφήνουν το λαϊκό παράγοντα αμέτοχο θεατή και έκθετο στην γκαιμπελίστικη προπαγάνδα και δράση τους («κοινωνικά παντοπωλεία», «ασφάλεια», «αλληλοβοήθεια»).
Πρέπει να προχωρήσουμε σε αντιφασιστικές πρωτοβουλίες παντού στις λαϊκές συνοικίες, στα σχολεία και στις σχολές ώστε να μπορέσουμε να αναδείξουμε τη σημασία της πολιτικής -καταρχήν- απομόνωσης αυτών των φασιστικών συμμοριών και να συμβάλουμε στην όσο ποιο πλατιά δημοκρατική-αντιφασιστική ενεργοποίηση του λαού.
Μόνο μέσα από την πολιτική αποκάλυψη αυτών των μαυροχίτωνων καθαρμάτων μπορεί ο λαϊκός άνθρωπος να νοιώσει τον πραγματικό κίνδυνο που του επιφυλάσσουν τέτοιου είδους πολιτικά μορφώματα και μόνο μαζικά μπορούν να απαντηθούν οι φασιστικές προκλήσεις παντού όπου εμφανίζονται.
Οι πρωτοβουλίες αυτές μπορούν παράλληλα να επικεντρώνουν σε συγκεκριμένες φασιστικές προκλήσεις όπου η απάντηση θα ’ναι μαζική και αποστομωτική για όσους θαρασύδειλους φασίστες προσπαθήσουν να επιβάλουν τη δράση και την παρουσία τους.
Καλούμε κάθε δημοκράτη, κάθε οργάνωση και ομαδοποίηση που αναφέρεται στα αντιφασιστικά αντιρατσιστικά αισθήματα του λαού να συγκροτήσουμε αντιφασιστικές πρωτοβουλίες παντού.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ!
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! 
ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: