Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τους παιδικούς σταθμούς 23/5/2012


Κ.Κ.Ε




Το διάστημα αυτό εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες θα αντιμετωπίσουν άμεσα οξυμμένο πρόβλημα με τη μείωση των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς σε όλους τους Δήμους της χώρας, κυρίως στο Δήμο της Αθήνας και των μεγάλων αστικών κέντρων, ως αποτέλεσμα της δραστικής μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης προς την Τοπική Διοίκηση κατ' εφαρμογή των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης.Στο Δήμο της Αθήνας, με πρόσχημα την ακαταλληλότητα των κτιρίων έχουν ήδη κλείσει 12 παιδικοί σταθμοί. Τώρα μεθοδεύεται το κλείσιμο άλλων 12 παιδικών σταθμών, αφού ο προϋπολογισμός της δημοτικής αρχής της Αθήνας για το 2012 είναι μειωμένος κατά 11 εκατ. ευρώ συγκριτικά με τα προϋπολογισθέντα του 2011.

Επιπλέον μεθοδεύεται μείωση του προσωπικού με τη λήξη των συμβάσεων 420 εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων μέσα στον Ιούλη.
Τα προβλήματα δε σταματούν εδώ. Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας αύξησε τα τροφεία για το σχολικό έτος 2012-13 με βάση τα εισοδήματα των γονιών που αποκτήθηκαν το 2011 και κυμαίνονται από 50 έως 200 ευρώ μηνιαίως, σε περίοδο αυξημένης ανεργίας και δραστικής μείωσης των λαϊκών εισοδημάτων.
Αντίστοιχες αυξήσεις αποφασίζονται και σ΄ άλλους Δήμους όπως Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Κορυδαλλού και αλλού.
Το ΚΚΕ υπερασπίζεται το δικαίωμα κάθε εργατικής λαϊκής οικογένειας να είναι τα παιδιά της σε παιδικούς σταθμούς, χωρίς καμία πληρωμή. Οι παιδικοί σταθμοί να στεγάζονται σε κατάλληλα κτίρια, να είναι στελεχωμένοι  με έμπειρο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, καλά αμειβόμενο και με σταθερές εργασιακές σχέσεις.
Καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν, ώστε άμεσα να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός και να δημιουργηθούν νέοι, να αξιοποιηθούν  ανεκμετάλλευτα κτίρια ιδιοκτησίας των Δήμων ή άλλων κρατικών οργανισμών,   ώστε να καλυφθούν όλες οι λαϊκές ανάγκες.
Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος εργαζόμενος στους παιδικούς σταθμούς και να μονιμοποιηθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Να καταργηθούν οι πληρωμές.
Τα καθημερινά οξυμμένα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών, όπως αυτό της έλλειψης βρεφονηπιακών σταθμών και της πληρωμής τροφείων, πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου για το λαό. Να σκεφθούν το ρόλο των κομμουνιστών στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι για τα καθημερινά τους προβλήματα και για την οριστική λύση, διέξοδο απ' αυτά που προτείνει το ΚΚΕ. Να ισχυροποιήσουν, να δώσουν περισσότερη δύναμη στο ΚΚΕ στις εκλογές στις 17 Ιούνη.
Γιατί με ισχυρό ΚΚΕ είναι πρωταγωνιστής ο λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: