Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ.


Ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο στις 2 μ.μ., προκειμένου να λάβει τη διερευνητική εντολή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο Aλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει πρόταση τριών σημείων που θα περιλαμβάνει: την άρνηση του Μνημονίου, τον σχηματισμό κυβέρνησης των αριστερών δυνάμεων και το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας.
Σε δήλωσή του, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, επισήμανε ότι οι θέσεις Σαμαρά βρίσκονται στον αντίποδα των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει υπογράψει το δεύτερο Μνημόνιο.
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «ζητήσαμε προεκλογικά ψήφο διακυβέρνησης, ζητήσαμε εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης της Αριστεράς.
 Αυτό που ζητήσαμε το εννοούμε»
Επισήμανε ότι στόχος του είναι η απόρριψη των βάρβαρων μέτρων, η ακύρωση των μέτρων λιτότητας και η ενίσχυση της οικονομίας.
«Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα συνεννόησης πρωτίστως με τις δυνάμεις της Αριστεράς», επανέλαβε, υπογραμμίζοντας ότι κατανοεί πλήρως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά και τις δυνατότητες που δημιουργούνται.
«Δεν θα επαναφέρουμε από το παράθυρο, αυτό που ο λαός έβγαλε από την πόρτα με την ψήφο του», επανέλαβε και απηύθυνε μήνυμα προς τους δανειστές της χώρας: «Να μη διανοηθούν να δημιουργήσουν κλίμα τεχνητών εκβιασμών». «Να λάβουν αυτοί το μήνυμα του λαού. Η πολιτική της λιτότητας χθες βράδυ απορρίφθηκε, ήρθε η ώρα άμεσα να αποσυρθεί», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: