Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Μυστικές δημοσκοπήσεις και όργιο παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο.Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα.Σχολιάζει ο Red Star.

Δεν μπορώ να μην κάνω ένα σχόλιο για τα κρυφά γκάλοπ που αποκαλύπτονται σε μπλογκς και ιστοσελίδες με σκοπό δήθεν την ενημέρωση. 



Μερικά από αυτά είναι προϊόντα φαντασίας, άλλα ανταποκρίνονται στην αλήθεια.Αλλά ας εξετάσουμε τα έγκυρα γκάλοπ.Τι μας δείχνουν ; Ότι μας έδειχναν και οι τελευταίες έρευνες πριν την απαγόρευση της δημοσίευσης τους. Όχι τόσο σε επίπεδο ποσοστό κομμάτων, που υπάρχουν μεταβολές και μετακινήσεις ,αλλά ως προς την εγκυρότητα της πρόβλεψης του αποτελέσματος.Σε τόσο ρευστό πολιτικό πεδίο κάθε δημοσκόπηση δεν μπορεί να αποδώσει από μόνη της την πραγματικότητα.
Ιδίως φέτος που οι διαφορές είναι μικρές και καλύπτονται από το στατιστικό σφάλμα.Δεν αναφέρομαι στην πρωτιά που ανήκει στη Ν.Δ. (με χαμηλότατο ποσοστό). Αλλά τι να πούμε για την τρίτη θέση ; Οι διαφορές είναι μικρές και όλα μπορούν να συμβούν.

Θα μου πείτε πως εδώ κάποιοι έγκριτοι δημοσιογράφοι (βλέπετε Νίκο Χατζηνικολάου) αφήνουν να εννοηθεί μέσα από ραδιοφωνικό σταθμό ότι η δεύτερη θέση δεν είναι σίγουρη για το ΠΑ.ΣΟ.Κ και κάποιος ανεβαίνει πολύ (ΣΥ.ΡΙΖ.Α).


 Ναι αγαπητέ Νίκο αλλά αυτή την πληροφορία την επιβεβαιώνουν 2 εταιρίες δημοσκοπήσεων, υπάρχουν άλλες τρεις που λένε άλλα ! Το άλλο παραμύθι που κυκλοφορούν φιλοφασιστικά sites είναι η εκτίναξη της Χ.Α σε ποσοστά 8 ή 10 %. Όλα αυτά απογοητεύουν ή δημιουργούν προσδοκίες σε μια μερίδα ψηφοφόρων και επηρεάζουν άλλους.Σίγουρα και εμείς σαν KKE4ever θα μπορούσαμε να παρουσιάζουμε όλες αυτές τις έρευνες ή κάποια δικιά μας που να δείχνει το Κ.Κ.Ε ή το ΣΥ.ΡΙΖ.Α στο 20 % την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α και την εκλογική συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ στο 5 % και τον δικομματισμό στο 20 % και οι 2 μαζί.Ποιο το νόημα ; 
Την τελική μου εκτίμηση θα την έχετε την ερχόμενη Παρασκευή με το 14ο βαρόμετρο μου.Και εκεί θα σας πω πάλι πως είναι μια εκτίμηση που βασίζεται σε συγκεκριμένη μεθοδολογία που δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είναι απόλυτα ορθή μια και τα δεδομένα της είναι στοιχεία δημοσκοπήσεων που όλοι ξέρουμε πως δεν είναι πάντα έγκυρες και αθώες.Αλλά με διάφορες τρόπους προσπαθώ να αποφύγω τις παγίδες και να πλησιάσω όσο πιο πολύ το τελικό αποτέλεσμα!


Επίσης κάτι σημαντικό.
Άλλο ευχή και επιθυμία και άλλο εκτίμηση για την εικόνα του πολιτικού τοπίου-σκηνικού
 Αν θέλετε να ακούτε ότι είναι ευχάριστο στα αυτιά μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα τόσα μπλογκς που υπάρχουν.


Στο τέλος σας δίνω μερικά στοιχεία στα οποία συγκλίνουν όλα τα πραγματικά γκάλοπ.Το άθροισμα Κ.Κ.Ε-ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα είναι πάνω από 20 %.Θα μπουν σίγουρα 7 κόμματα στην βουλή ενώ άλλα 3 παλεύουν με πολλές ελπίδες.Η Ν.Δ έχει βαλτώσει σε χαμηλά ποσοστά.Το Κ.Κ.Ε θα έχει διψήφιο ποσοστό έστω και οριακά.Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α έχει σαφέστατα ανοδικές τάσεις σε αντίθεση με την ΔΗ.ΑΡΙ. (κυρίως) και τους ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ.Τέλος το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν θα ξεπεράσει ο 20 % αλλά στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να το πλησιάσει σε απόσταση 1-1,5 μονάδας.Τέλος οι νεοναζί της Χ.Α. θα μπουν δυστυχώς στην βουλή.

Red Star


4 σχόλια:

bandiera rossa είπε...

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΚΑΛΟΠ , ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ , (ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΕΡΕΓΓΕΙΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ).
Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ
23/04/2012 ΜΕΧΡΙ 27/04/2012 ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΕ ΔΕΙΓΜΑ 1832 ΑΤΟΜΩΝ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ,
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ :
• ΠΑΣΟΚ : 08,06%
• Ν.Δ. : 11,50%
• K.K.E. : 39,26%
• ΛΑΟΣ : 02,97%
•ΣΥΡΙΖΑ : 14,00%
•ΔΗΜΑΡ : 07,53%
•ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ : 06,05%
• ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ : 01,00%
• ΟΙΚΟΛ. ΠΡΑΣΙΝΟΙ : 01,60%
• ΔΗΜ. ΣΥΜΑΖΙΑ : 00,96%
• ΚΟΙΝΩΝ. ΣΥΜΦΩΝΙΑ : 00,97%
•ΔΡΑΣΗ : 00,58%
•ΕΠΑΜ-ΟΧΙ : 00,52%
•ΑΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ : 08,00%

re-la-re είπε...

Red Star πέρα από τα ευχαριστώ που πάντα πρέπει να λέγονται γι αυτό που κάνεις να πω και εγώ ότι σε όλα αυτά που λες συμφωνούν και οι στοιχηματικές εταιρείες που παίζουν τα λεφτά τους στις ελληνικές εκλογές (ελπίζοντας να πάρουν τα λεφτά των κορόιδων που παίζουν στοίχημα) και προφανώς έχουν μια πολύ καλή εικόνα των κρυφών δημοσκοπήσεων. Αυτά που παίζονται τώρα είναι διψήφια ποσοστά για ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν ισοψηφία ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ με λίγο καλύτερο το ΚΚΕ (απόδοση 2.20 για τρίτο κόμμα με 2.35 του ΣΥΡΙΖΑ, σε άλλη εταιρεία 2.50 απόδοση για το ΚΚΕ , 3.00 για το ΣΥΡΙΖΑ) αισθητά χαμηλότερα η ΔΗΜΑΡ, αλλά με το σύνολο των 3 κομμάτων πάνω από 26% με μεγάλη πιθανότητα, και τον δικοματισμό με μεγάλη πιθανότητα κάτω από 45% (απόδοση για κάτω από 45% 1.42, πάνω 2.60).

Συνεπώς δεν μασάμε στα παραμύθια που μας πουλάνε.

Panos είπε...

Ψιλο-άσχετο με το παρόν θέμα, αλλά δε βρήκα κάπου email επικοινωνίας.

Γενικότερα το blog είναι αξιόλογο. Αλλά, ρε παιδιά, ένα lifting το σηκώνει ασυζητητί... Είχα δώσει μια φορά ένα link σε ένα φίλο μου και η απάντησή του ήταν "λίγη αισθητική ρε κανίβαλοι!". Αφιερώστε λίγο χρόνο να το κάνετε πιο όμορφο, είναι κρίμα γιατί.

Επ' ευκαιρίας και κάτι ακόμα. Όταν δημοσιεύετε ειδήσεις από αλλού μην αναγράφεται απλώς την πηγή (πχ εθνός, ξεκίνημα κτλ) αλλά δίνετε και το ακριβές link.

Ευχαριστώ και συνεχίστε την καλή δουλειά.

Π.

Red Star είπε...

@Panos

Να είσαι καλά, ευχαριστούμε για τις επισημάνσεις ,θα κάνουμε σύντομα, πολύ σύντομα και λίφτινγκ και μπότοξ και μια γενική επισκευή πριν το πέταγμα ! Παρακαλώ ανεχτείτε μας λίγο ακόμα ως μπαρμπάριανς :D