Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τις εκλογές (19/4/2012)


Αλέκα Παπαρήγα 



Οι εκλογές του Μαΐου αναμφισβήτητα περιέχουν ένα θετικό δυναμικό στοιχείο και αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των εργατικών λαϊκών φτωχών στρωμάτων έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα λεγόμενα μνημονιακά κόμματα και με αυτό τον τρόπο προσδίδουν μια τέτοια δυναμική στις εκλογές. Ωστόσο επαγρυπνούμε και τους λέμε ότι δεν πρέπει να οπισθοχωρήσουν κάτω από οποιαδήποτε τρομοκρατικά εκβιαστικά διλήμματα που δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντά τους.
Ταυτόχρονα προειδοποιούμε ότι οι εκλογές μπορεί να ωθήσουν σε θετικές εξελίξεις μετεκλογικά προς όφελος του λαού, αλλά ταυτόχρονα μπορεί και να οδηγήσουν σε ένα νέο χαντάκωμα του λαού.
Κι αυτό θα γίνει αν εργατικά φτωχά λαϊκά στρώματα παραπλανηθούν κάτω απ' την πολυχρωμία που υπάρχει στο λεγόμενο, ψευδεπίγραφο για μας, μέτωπο των αντιμνημονιακών δυνάμεων. Γιατί οι δυνάμεις αυτές με τις όποιες διαφορές έχουν μεταξύ τους, τελικά δεν είναι δυνάμεις που αντιπαλεύουν το σύστημα και γι' αυτό προτάσσουν το μνημόνιο, είναι δυνάμεις που 100% κινούνται μέσα στο σύστημα.
Τι θα προκύψει π.χ. αν έχουμε μια κυβέρνηση των λεγόμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων με τη συμμετοχή ή όχι του ΠΑΣΟΚ ή με τη συμμετοχή ή όχι της ΝΔ; Λένε ότι θα διαπραγματευτούν μέσα στην ΕΕ, διακηρύσσοντας ότι, όλες οι δυνάμεις το λένε αυτό, θέλουν την Ελλάδα να παραμείνει ενσωματωμένη στην ΕΕ. Και μόνο που διακηρύσσουν αυτό το στόχο κάνουν τη διαπραγμάτευση ένα κενό χαρτί. Χώρια που διαπραγμάτευση υπέρ του ελληνικού λαού και των άλλων λαών, δεν μπορεί να γίνει μέσα στην ΕΕ, μέσα σ' αυτή τη λυκοσυμμαχία. Ένα στοιχείο μόνο να βάλουμε, απ' τις ευρωεκλογές του 2009 η νέα διάταξη των δυνάμεων που προέκυψε οδήγησε το 97% των αποφάσεων να φέρει την υπογραφή των πολιτικών δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας και των φιλελεύθερων κομμάτων. Τίποτα δεν έχει αλλάξει ούτε και θα αλλάξει μετά τις 6 Μαϊου στα πλαίσια της ΕΕ. Οι διαπραγματεύσεις τους λοιπόν και με τη διακήρυξη ότι μένουμε μέσα θα οδηγήσει στον πολλαπλασιασμό των εκβιασμών πάνω τους και πάνω απ' όλα θα οδηγήσει σε ένα ακόμα μεγαλύτερο εκβιασμό του λαού.
Το ΚΚΕ, κόμμα που πραγματικά αντιπαλεύει όχι μόνο τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά και το σύστημα που υπηρετούν, τον καπιταλισμό, το καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, κόμμα που έχει τη ριζική θέση της αποδέσμευσης της Ελλάδας απ' την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους. Είναι το κόμμα εκείνο που μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος και στην άνοδο της αποτελεσματικότητάς του όσο αφορά την πίεση, όσο αφορά την παρεμπόδιση των νέων μέτρων.

2 σχόλια:

Νίκος Κ. είπε...

"Τι θα συμβεί αν έχουμε μια κυβέρνηση των λεγόμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων με τη συμμετοχή ή όχι του ΠΑΣΟΚ, με τη συμμετοχή ή όχι της ΝΔ"
- Να αφήσει τα σάπια και να μας πει για την ταμπακέρα: Τι θα συμβεί αν σχηματιστεί κυβέρνηση των πραγματικά αντιμνημονιακών δυνάμεων με τη συμμετοχή του ΚΚΕ;
Νίκος Κ.

jorje7 είπε...

Και ποιες ειναι οι πραγματικα αντιμνημονιακες δυναμεις??
Εγω λεω οτι οποιος ειναι ταγμενος στο πλευρο της ΕΕ ΔΕΝ συνιστα αυθεντικη φιλολαικη δυναμη