Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Γκάλοπ της Marc για τον ALPHA.Με 26,6 % αδιευκρίνιστη ψήφο.ΝΔ 17,1 %-ΠΑΣΟΚ 13 %-ΚΚΕ 7,9 %-ΣΥΡΙΖΑ 6,9 %- ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ 6,8 %


 Όλο και πιο απρόβλεπτο εμφανίζεται τοπολιτικό σκηνικό όσο πλησιάζουν οι εκλογές. Δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha καταγράφει ποσοστό αναποφάσιστων στο 16,6% - αυξημένο σε σχέση με αυτό που καταγράφηκε από την ίδια εταιρεία προ δύο μηνών -και Βουλή με δέκα κόμματα από την αναγωγή της πρόθεσης ψήφου.



Στην πρόθεση ψήφου προκύπτει:

ΝΔ: 17,1%
ΠΑΣΟΚ: 13%
ΚΚΕ: 7,9%
ΣΥΡΙΖΑ: 6,9%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 6,8%


Δημοκρατική Αριστερά: 5,6%
Χρυσή Αυγή: 3,9%
ΛΑΟΣ: 2,8%
Οικολόγοι: 2,2%
Δημοκρατική Συμμαχία: 2,2%
Άρμα Πολιτών: 1,1%
Άλλο κόμμα: 3,9%
Άκυρο, λευκό, αποχή: 10% και 
Αναποφάσιστοι: 16,6%

Τι θα ψήφιζαν οι αναποφάσιστοι

Ιδιαίτερα σημαντικό στην δημοσκόπηση είναι ότι ζητήθηκε από τους αναποφάσιστους να απαντήσουν τι θα ήταν πιθανότερο να κάνουν αν βρίσκονταν μπροστά στην κάλπη.

Όπως προκύπτει το 14% θα ψήφιζε "Δημοκρατική Αριστερά", το 13,1% θα ψήφιζε ΝΔ, το 13% θα ψήφιζε "Ανεξάρτητους Έλληνες", το 11,1% ΣΥΡΙΖΑ, το 10,1% ΠΑΣΟΚ, το 7,3% "Χρυσή Αυγή", το 4,1% ΛΑΟΣ, το 3,9% ΚΚΕ, το 2,5% "Οικολόγους - Πράσινους", το 2,9% "Δημοκρατική Συμμαχία" και "άλλο κόμμα" θα ψήφιζε το 2,7% των αναποφάσιστων.

Από την αναγωγή προκύπτουν τα εξής ποσοστά: 

ΝΔ: 22,3%
ΠΑΣΟΚ: 17,8%
"Ανεξάρτητοι Έλληνες" 9,9%
ΣΥΡΙΖΑ 9.8%
ΚΚΕ 9,7%
"Δημοκρατική Αριστερά": 8,6%
"Χρυσή Αυγή": 5,7% 
ΛΑΟΣ: 3,9% 
"Οικολόγοι Πράσινοι" 3,1%
"Δημοκρατική Συμμαχία": 3%
Άλλο κόμμα: 6,2%
 Διαμαρτυρία ή στήριξη;
 
Διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες ως προς το αν θα ψηφίσουν με βασικό γνώμονα την έκφρασηδιαμαρτυρίας ή την στήριξη προγραμματικών θέσεων. Συγκεκριμένα το 44% τάσσεται υπέρ της ψήφου διαμαρτυρίας και το 43,4% της στήριξης προτάσεων, ωστόσο ποσοστό 7,5% λέει ότι θα ψηφίσει συνδυάζοντας τα δύο παραπάνω.

Τι επιθυμούν και τι προβλέπουν

Στο ερώτημα "τι κυβέρνηση θέλετε να προκύψει από τις εκλογές" τη μερίδα του λέοντος κερδίζει η επιλογή "συνεργασία κομμάτων της Αριστεράς" με 22,6%, ενώ ακολουθεί η επιλογή "συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ" με 16,2% και "αυτοδύναμη ΝΔ" 13%. Η επιλογή "αυτοδύναμο ΠΑΣΟΚ" συγκεντρώνει μόνο 5,5%.

Ερωτηθέντες τι πιστεύουν ότι θα προκύψει από τις εκλογές, το 44,2% λέει ότι θα δημιουργηθεί κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ακολουθεί η επιλογή "αυτοδύναμη ΝΔ" με 8,7%, "συνεργασία ΝΔ με μικρότερα κόμματα" 8,2%, "συνεργασία αριστερών κομμάτων" 4,2%, "συνεργασία ΠΑΣΟΚ με μικρότερα κόμματα" 3,2% και "αυτοδύναμο ΠΑΣΟΚ" μόλις 1,4%.

ΠΗΓΗ-WWW.NOOZ.GR

2 σχόλια:

kagemusha είπε...

Βοηθεια εχω παθει πανικο.
Πως γινεται το ΚΚΕ να ειναι τριτο κομμα χωρις τις αναγωγες, και πεμπτο κομμα με τις αναγωγες? Τι δεν εχω καταλαβει?
Βοηθεια Red Star....

Red Star είπε...

@ kagemusha

χαχα...Τέτοια κάνουν και στο τέλος θα λένε ήταν ρευστό το πολιτικό τοπίο κλπ κλπ για να δικαιολογήσουν την αστοχία τους.

Λοιπόν τι έκανε ο Θωμάς Γεράκης της Marc ; (Για πρώτη φορά επίσημα,το έχει κάνει και ανεπίσημα).

Σε όσους έλεγαν ότι είναι αναποφάσιστοι (το 16,6%) τους ξαναρώταγε.Εντάξει είσαι αναποφάσιστος ,αλλά ποιο κόμμα θα έστω και λίγο πιο πιθανό να ψηφίσεις.Οπότε απαντούσε ο άλλος ένα λάιτ κόμμα (ΔΗ.ΑΡΙ. κυρίως).Το Κ.Κ.Ε στους αποφασισμένους παίρνει 7,9 % (χωρίς αναγωγή λευκών-αποχή κλπ) και στους αναποφάσιστους μόλις 3,9 % !!!

Για αυτό πέφτει οριακά πέμπτο.

Βέβαια αυτό που έκανε ο άσχετος δημοσκόπος πρώην Κνίτης Θωμάς Γεράκης ,που έχει πουλήσει εδώ και χρόνια το Κ.Κ.Ε , ήταν να εκβιάσει την άποψη ανθρώπων που είναι μεταξύ κάποιων επιλογών και να την προσθέσει στους αποφασισμένους.

ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ιδίως όταν γίνεται από άτομα-ερευνητές κακοπληρωμένους ανεκπαίδευτους και άσχετους.

Δεν πειράζει...

Όλα για τις εντυπώσεις τα κάνουν ,αλλά ευτυχώς θα σταματήσουν τα φανερά γκάλοπ σύντομα και ο κόσμος θα μπορέσει να σταθμίσει τις επιλογές του.