Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Δημοσκόπηση από την PulseRC για το Ποντίκι:Η ΝΔ μπροστά με μόλις 22 %.Το ΠΑ.ΣΟ.Κ παίρνει 15 %.Τρίτος ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 11 %.Το Κ.Κ.Ε ακολουθεί με 10,5 %.Στο 1,5 % η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.


Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της PulseRCτης τελευταίας δημοσιεύσιμης πριν από το βράδυ των εκλογών της 6ης Μαΐου- που δημοσιεύει αύριο Πέμπτη «Το Ποντίκι».

Ειδικότερα:
-Αναδεικνύεται η δυσκολία επίτευξης ποσοστού 50% για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, με τη συσπείρωση και των δύο κομμάτων να κινείται σε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά τρεις βδομάδες προ των εκλογών.
-Κονταροχτυπιούνται τρία κόμματα -ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες-  για την τρίτη θέση, ενώ υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες εκλογικού αποτελέσματος στην «περιοχή» του 10%.

-Έως και δέκα κόμματα «βάζουν το πόδι τους» στη Βουλή, επιβεβαιώνοντας την πολύμηνη τάση ρευστοποίησης του πολιτικού συστήματος.
-Μειώνεται η τάση για αποχή, άκυρο και λευκό, ενώ καταδεικνύεται ότι η ψήφος «τιμωρίας» και «επιλογής διακυβέρνησης» έχουν ισορροπήσει.
Το άθροισμα των 29,5 μονάδων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου, μόλις τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές, είναι επιεικώς απογοητευτικό για τους εταίρους του πάλαι ποτέ «δικομματισμού». Με δεδομένο ότι συνολικά δέκα κόμματα έχουν κυμαινόμενες πιθανότητες εισόδου στη Βουλή, ποιο θα καταφέρουν να... «συμπιέσουν»;

Η πρόθεση ψήφου με αναγωγή, εκτός από την προοπτική μιας Βουλής με δέκα κόμματα, δείχνει και μια σκληρή μάχη για την τρίτη θέση κυρίως μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά και ένα πολύ ενδιαφέρον ποσοστό που βλέπει το... Άλλο. Ποιο;


Η μείωση των αναποφάσιστων φαίνεται να είναι αυτή που ισορροπεί τη διάθεση ψήφου μεταξύ της «τιμωρίας» και της «απόφασης για διακυβέρνηση». Αν όμως και με αυτή την εξισορρόπηση παραμένει ο κατακερματισμός, τότε τι να υποθέσουμε για την «καταλληλότητα» ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.;


Πηγή:www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: