Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

ΑντιΝΑΤΟική απεργία πείνας στη Ρωσία από 16 μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας.


ΑντιΝΑΤΟική απεργία πείνας στη Ρωσία από 16 μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας.


Το περασμένο Σάββατο στην πόλη Ουλιάνοφσκ, στην είσοδο του διεθνούς αεροδρομίου «Ουλιάνοφσκ - Βοστότσνι» 16 μέλη της περιφερειακής οργάνωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) έστησαν σκηνές και ξεκίνησαν απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της δημιουργίας στο αεροδρόμιο της πόλης του διαμετακομιστικού κέντρου του ΝΑΤΟ.
Το βασικό σύνθημα της απεργίας πείνας είναι « Έξω το ΝΑΤΟ από το έδαφος του Ουλιάνοφσκ!». Οι απεργοί ζητούν ακόμη από τις ρωσικές αρχές συγκεκριμένες απαντήσεις:
1) Για ποιο λόγο η απόφαση για την εγκατάσταση του διαμετακομιστικού κέντρου του ΝΑΤΟ στην Ουλιάνοφσκ δε συζητήθηκε με τους βουλευτές του περιφερειακού κοινοβουλίου, 2) ποια τα λεγόμενα «αντισταθμιστικά οφέλη», που οι αρχές γενικόλογα υπόσχονται για την περιοχή από την εγκατάσταση αυτού του κέντρου, 3) αν θα υπάρχει στρατιωτικό ή και πολιτικό προσωπικό του ΝΑΤΟ, που θα συνοδεύει τα φορτία των ΝΑΤΟικών δυνάμεων.
Οι απεργοί πείνας, πέρα από πληροφορίες για τα συγκεκριμένα ζητήματα, ζητούν την επανεξέταση της απόφασης, λαμβάνοντας υπόψη και τη γνώμη του ντόπιου πληθυσμού.
Την Τρίτη (10/04), τους απεργούς επισκέφτηκαν άνδρες των ΜΑΤ, που πραγματοποίησαν έλεγχο στο λεωφορείο που ανήκε στους απεργούς για να εντοπίσουν, όπως ισχυρίστηκαν, πιθανό εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος τελικά δεν βρέθηκε. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι σκηνές καταστράφηκαν. Οι απεργοί πείνας κατήγγειλαν αυτή την τρομοκρατική επιχείρηση και τις παράνομες ενέργειες των αστυνομικών, δηλώνοντας πως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία πείνας.
Οπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της περιφερειακής κυβέρνησης, Βιλντάν Ζινούροφ, στην εφημερίδα «Κομμερσάντ», οι περιφερειακές αρχές τάσσονται υπέρ της δημιουργίας του διαμετακομιστικού κέντρου του ΝΑΤΟ και ελπίζουν να ωφεληθούν από τη μεταφορά των NATOικών φορτίων. Οπως υποστήριξε ήδη η αεροπορική εταιρεία «Βόλγα - Ντνεπρ» πραγματοποιεί μεταφορές φορτίων του ΝΑΤΟ, χρησιμοποιώντας ένα αεροπλάνο μια φορά τη βδομάδα, κάνει μια τεχνική στάση στο Ουλιάνοφσκ (για ανεφοδιασμό και συντήρηση), ενώ τώρα υπολογίζει να χρησιμοποιήσει πέντε γιγαντιαία μεταφορικά αεροπλάνα «Ρουσλάν» τη εβδομάδα.
Να σημειωθεί, πως από τις 3 Φλεβάρη του 2012, όταν η Ρωσία και το ΝΑΤΟ συμφώνησαν για τη μεταφορά των ΝΑΤΟικών φορτίων από και προς το Αφγανιστάν μέσω του εδάφους της Ρωσίας, στη χώρα έχει ξεσπάσει έντονη θύελλα αντιδράσεων, σε πολλές πόλεις πραγματοποιούνται αντιΝΑΤΟικές κινητοποιήσεις και πικετοφορίες διαμαρτυρίας.

Πηγή:www.rizospastis.gr
Ι.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: