Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες


Τα βάρβαρα μέτρα δεν είναι προσωρινά.
Αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας τα πάρουν όλα.
Τίποτα δεν τελείωσε!  Μπορούμε να τους ανατρέψουμε!
Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ-ΛΑΟΣ, με την στήριξη της Ντ. Μπακογιάννη, από κοινού με το μεγάλο κεφάλαιο, την Ε.Ε και την τρόικα, τσακίζουν τα δικαιώματα και τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας. Είναι αδίστακτοι.
Με το νέο μνημόνιο, τους εφαρμοστικούς νόμους και τα προεδρικά διατάγματα, μειώνουν δραστικά τον κατώτερο μισθό κατά 22%, (από 751 στα 586 ευρώ μικτά) και κατά 32% για τους νέους κάτω από 25 ετών, δηλαδή στα 511 ευρώ μικτά. Αντίστοιχα μειώνουν τα επιδόματα στους μισθούς, το επίδομα ανεργίας από 461 στα 360 ευρώ. Καταργούν ουσιαστικά τις Κλαδικές Συμβάσεις και την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Μειώνουν 12% τις κύριες συντάξεις από 1.300 ευρώ και πάνω. Είναι μέτρο που προστίθεται στα προηγούμενα, δηλαδή στη μείωση κατά 15% των επικουρικών συντάξεων.
Ταυτόχρονα επιβάλουν βαρείς φόρους και χαράτσια, διέλυσαν τον ΟΕΚ και την Εργατική Εστία, μειώνουν δραστικά την κρατική επιχορήγηση της δημόσιας υγείας και παιδείας με τραγικές συνέπειες για τη ζωή των εργαζομένων, όχι για να σώσουν την χώρα όπως ψευδώς υποστηρίζουν, αλλά για να διασφαλίσουν τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.
Ενώ η ανεργία έφτασε το 1.000.000 και οι απολύσεις είναι καθημερινό φαινόμενο, το ίδιο οι απλήρωτοι και ανασφάλιστοι σε πολλές επιχειρήσεις.
Συνένοχη στο έγκλημα αυτό, που δεν έχει τελειωμό, αν δεν τους σταματήσουμε, είναι και η ξεπουλημένη πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) που συμμετείχε στον στημένο διάλογο με τους εργοδότες που διαμορφώθηκαν αυτά τα μέτρα ως προτάσεις, και παρουσιάζει την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ-ΛΑΟΣ, ως θύμα της Τρόικας και των αγορών και όχι ως υπηρέτη των συμφερόντων των καπιταλιστών.
Οι εργοδότες αξιοποιούν την οικονομική κρίση και την ανεργία, που το ίδιο το εκμεταλλευτικό τους σύστημα δημιουργεί, αλλά και την τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς, για να οδηγήσουν σε εξευτελιστικά επίπεδα τους μισθούς και στην αφαίρεση εργατικών καταχτήσεων κέρδισε με τον αγώνα της η εργατική τάξη τις προηγούμενες δεκαετίες.
Ήδη ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών, σε πρόσφατη συνέντευξή του, δήλωσε ότι θέλουν να τελειώνουν με τις Κλαδικές Συμβάσεις και να επιβάλουν σε όλους τους χώρους δουλειάς επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις με μισθούς 300 ευρώ, προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη τους, σπρώχνοντας εμάς στην εξαθλίωση. Ομολογούν ότι η ανάπτυξη που επαγγέλλονται, θα είναι ο δικός μας τάφος.
Αυτοί που ζουν αποκλειστικά από την όλο και μεγαλύτερη εκμετάλλευση της δουλειάς μας, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη, έχουν το θράσος να μας αποκαλούν κόστος!  Οι εργάτες δεν είμαστε κόστος, αλλά οι παραγωγοί όλου του πλούτου που λυμαίνονται οι καπιταλιστές. Αυτοί είναι κόστος για την κοινωνία και η πηγή όλων των προβλημάτων της εργατικής τάξης.
Τους βιομήχανους δεν τους ενδιαφέρει η αντιμετώπιση της ανεργίας, όπως υποκριτικά μιλούν, αλλά η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας τους. Ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής, όχι μόνο δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας, αλλά είναι ο υπεύθυνος γι’ αυτή. Το 1.000.000 ανέργους και τις καθημερινές απολύσεις, οι καπιταλιστές τα δημιουργούν.
Η υψηλή κερδοφορία των προηγούμενων χρόνων, που για αρκετές επιχειρήσεις παραμένει και στην περίοδο της κρίσης υψηλή, παρά την πλουσιοπάροχη στήριξη τους από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, με επιδοτήσεις για επενδύσεις, για εξαγωγές, με επιδοτήσεις του ΟΑΕΔ για δήθεν στήριξη της απασχόλησης, δεν αύξησε τις θέσεις εργασίας αλλά την ανεργία.

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες
Το ότι ψηφίστηκαν οι αντεργατικοί νόμοι, δεν σημαίνει ότι αυτόματα μπορούν να εφαρμοστούν. Αυτό θα εξαρτηθεί από την δική σας στάση.
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, σας καλεί να μην δεχτείτε καμία μείωση μισθών, καμία ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων. Να μην δεχτείτε τις Ενώσεις Προσώπων που θέλουν να κάνουν οι εργοδότες για να παρακάμψουν τα σωματεία και τις επιχειρησιακές συμβάσεις που μειώνουν τους μισθούς, γιατί δεν πρόκειται ούτε μ’ αυτόν τον τρόπο να σώσετε τη δουλειά σας, αντίθετα δεν θα μπορείτε να καλύψετε στοιχειώδεις ανάγκες σας.
Η ζωή έδειξε ότι οι υποχωρήσεις των εργατών σε μια σειρά εργοστάσια και επιχειρήσεις, δεν απέτρεψαν τελικά ούτε τις παραπέρα μειώσεις μισθών, ούτε τις απολύσεις, ούτε το κλείσιμο των επιχειρήσεων. Τις επιχειρήσεις τις κλείνουν ή τις μεταφέρουν στο εξωτερικό οι επιχειρηματίες, γιατί δεν αντέχουν στον μεταξύ τους ανταγωνισμό, γιατί κάποιες άλλες τις ξεπέρασαν τεχνολογικά ή γιατί δεν αποκομίζουν το ποσοστό κέρδους που θέλουν.  Η κατανάλωση πέφτει όχι γιατί καλύφτηκαν οι ανάγκες μας, αλλά γιατί οι καπιταλιστές με την στήριξη των κομμάτων τους που κυβερνούν (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, ΛΑΟΣ) και της Ε.Ε, μας έχουν στραγγίξει κυριολεκτικά.
Μην φοβόσαστε τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία των εργοδοτών στους τόπους δουλειάς. Έχετε αποκούμπι το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας και τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
Με την οργάνωση και την αποφασιστική αντίσταση σε κάθε χώρο δουλειάς, όπως οι Χαλυβουργοί του Ασπροπύργου, μπορούμε να αποτρέψουμε τα νέα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης και εργοδοτών.
Οργανωθείτε στα σωματεία σας, σε σωματειακές επιτροπές στους τόπους δουλειάς, πραγματοποιήστε συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς και αποφασίστε την άρνηση κάθε μείωσης των μισθών, κατάργησης των ΚΣΣΕ και ανατροπής των εργασιακών σχέσεων.
Οργάνωση και αγώνας τώρα, πριν είναι αργά.   Μπορούμε να νικήσουμε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: