Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΣΙΤΙΣΗ.


ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠ!


Όλο το τελευταίο διάστημα βλέπεις την κατάσταση στις σχολές να χειροτερεύει από μέρα σε μέρα. Νοίκια, βιβλία, πάσο, σίτιση. Τώρα κόβουν 10 – 15 συγγράμματα από κάθε σχολή από το σύστημα «Εύδοξος». Στις Εστίες απειλούν να κλείσουν τα εστιατόρια, να βάλουν νοίκια. Ο εργολάβος της καθαριότητας μειώνει το προσωπικό κατά 22% και η λίστα είναι ατελείωτη…
Δεν χρωστάμε τίποτα στα κόμματα της πλουτοκρατίας,
τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες.
Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ αποφάσισε το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων μέσω του λεγόμενου PSI προκειμένου να διασώσει τα κέρδη των τραπεζιτών και των πιστωτών της.
Η συμφωνία αυτή δεν είναι τίποτα άλλο από τη διασφάλιση ενός μέρους των κερδών του κεφαλαίου – σχεδόν τα μισά – εκεί που κινδύνευαν να τα χάσουν όλα λόγω της καπιταλιστικής κρίσης. 
Προϋπόθεση για αυτή τη συμφωνία ήταν το τσάκισμα κάθε δικαιώματος του λαού στους μισθούς – συντάξεις – Υγεία – Πρόνοια – Παιδεία. Είναι μεγάλο ψέμα ότι αυτή η δανειακή σύμβαση σώζει το λαό από τη χρεοκοπία. Η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία του λαού είναι ήδη εδώ. Κανένας νεολαίος δεν αισθάνεται σωμένος όταν η ανεργία από 18-25 αγγίζει το 51%, όταν οι μισθοί, που μας ετοιμάζουν είναι 400 ευρώ.
 Ο Ειδικός Λογαριασμός Έρευνας (ΕΛΕ) του ΕΜΠ κατέχει μέρος των ομολόγων, που τώρα κουρεύονται και οι απώλειες φτάνουν τα 41 εκ. ευρώ. Μέσω του ΕΛΕ χρηματοδοτούνται οι μπίζνες με τις επιχειρήσεις, η κατά παραγγελία έρευνα σε όφελος τους με τα λεφτά του κρατικού προϋπολογισμού από τη φορολογία των γονιών μας, την ώρα που πετσοκόβουν τον προϋπολογισμό για τις ανάγκες μας σε σίτιση, στέγαση, συγγράμματα, αναλώσιμα, κλπ κατά 80 εκ. ευρώ. Ταυτόχρονα, για να χρυσώσουν το χάπι της επιχειρηματικής λειτουργίας, δίνουν από τον ΕΛΕ και συμπληρωματικά κονδύλια για συγγράμματα και σίτιση, υποτροφίες φοιτητών και μισθούς συμβασιούχων εργαζομένων του ΕΜΠ.
Αυτοί μας χρωστάνε μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα.
Με το κούρεμα των ομολόγων απειλούν να κόψουν αυτά τα κονδύλια και να μείνουν οι φοιτητές χωρίς βιβλία, φαγητό, οι εργαζόμενοι χωρίς μισθούς!!! Είναι πρόκληση να καλοπληρώνονται οι εργολάβοι για καθαριότητα, σίτιση, συντήρηση, να συνεχίζεται το αλισβερίσι με τις επιχειρήσεις και να μας λένε ότι δεν περισσεύει τίποτα για μας και τις ανάγκες μας. Καμία επιχείρηση και κανένας εργολάβος δεν έχουν θέση στα πανεπιστήμια. Οι φοιτητές δικαιούνται να σπουδάζουν απρόσκοπτα και δωρεάν με αυξημένους κρατικούς προϋπολογισμούς, οι εργαζόμενοι να πληρώνονται κανονικά.
Αυτό το χρέος δεν «κουρεύεται».
Οι επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ από πολύ καιρό έχουν αποκαλύψει τα σχέδια του Υπουργείου για τις σχολές. Βγάλε συμπέρασμα και μπες μπροστά για να μην περάσουν τα σχέδια που μας αφήνουν όλους χωρίς βιβλία και σίτιση. Καταδίκασε τις παρατάξεις ΔΑΠ-ΠΑΣΠ, είναι με την κυβέρνηση και πλασιέ των επιχειρήσεων. Προσπέρασε τις ομάδες ΕΑΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ που δεν βγάζουν άχνα για την επιχειρηματική λειτουργία.
Ήρθε η ώρα να το ξεπληρώσουν!
Συσπειρώσου τώρα στην επιτροπή αγώνα του ΜΑΣ στη σχολή σου – Πάρε θέση στην πάλη για δωρεάν σίτιση και στέγαση, για να ξεκουμπιστούν οι επιχειρήσεις από το ΕΜΠ, για επιστήμη και έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.
Προχωράμε σε κατάληψη του ΕΛΕ, να διεκδικήσουμε να μην περάσουν τα σχέδια να μείνουμε χωρίς βιβλία και φαγητό την ώρα που οι επιχειρήσεις αλωνίζουν στις σχολές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: