Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Προκαλεί κάθε άνεργο αλλά και εργάτη η «Δημοκρατική Συμμαχία».


Προκαλεί κάθε άνεργο αλλά και εργάτη η «Δημοκρατική Συμμαχία»: 


Προχτές κι ενώ ανακοινώθηκε ότι η επίσημη ανεργία ξεπερνά το ένα εκατομμύριο βγήκε να ...«εξηγήσει» (μέσω δήλωσης του βουλευτή Γ. Κοντογιάννη) πως αυτό οφείλεται στην «αναβλητικότητα» και τις «ανεπάρκειες της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ». Αλήθεια, πού την είδε την «αναβλητικότητα» και την «ανεπάρκεια»; Αν είναι κάτι που χαρακτηρίζει το κυβερνητικό έργο είναι η αποφασιστικότητα με την οποία - ειδικά τους τελευταίους μήνες - νομοθετεί, διαπραγματεύεται, εξειδικεύει, επιβάλλει με κάθε τρόπο ό,τι απαιτούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
Τι προτείνει όμως η ΔΗ.ΣΥ. για την αντιμετώπιση της ανεργίας; «Να ενεργοποιηθούν προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης». Μα αυτά ήδη υπάρχουν. Κάθε λίγο και λιγάκι υπουργείο Εργασίας και ΟΑΕΔ τέτοια ανακοινώνουν. Ομως, η ανεργία όχι μόνο δεν αντιμετωπίζεται, αλλά γίνεται όλο και πιο οδυνηρή για τους χιλιάδες που το μισό χρόνο «απασχολούνται» με άθλιους «μισθούς» και τον υπόλοιπο επιστρέφουν στην «επίσημη» ανεργία.
Η ΔΗΣΥ προτάσσει για την ανεργία τις ίδιες «συνταγές» με βάση τις οποίες, εδώ και χρόνια, οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου όχι μόνο αποτυγχάνουν να λύσουν την ανεργία αλλά και αξιοποιούν για να εξασφαλίσουν φτηνά εργατικά χέρια στη μεγαλοεργοδοσία. Οι προτάσεις της είναι απόδειξη ότι το αστικό πολιτικό σύστημα προσπαθεί να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, ώστε κι αν ακόμα φύγουν από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να καταλήξουν στις δυνάμεις εκείνες που ξεπηδούν, για να πουν και να κάνουν τα ίδια ακριβώς ολέθρια για το λαό πράγματα.


Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: