Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Χαράτσια στο λαό, δώρα στις τράπεζες...


ΟΟΟΟΧΙ! Ο Ε. Βενιζέλος και η κυβέρνησή του δε χάρισε ακόμη 30 δισεκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες. 



Απλά προστατεύει τις καταθέσεις των εργαζομένων, την ανάπτυξη της οικονομίας και τις θέσεις εργασίας. Για να ζούμε καλύτερα βρε παιδί μου...
Υποθέτουμε ότι για τον ίδιο λόγο -για την προστασία των χρημάτων του εργαζόμενου- μας έχει βάλει καμιά 50αριά χαράτσια. Για τον ίδιο λόγο μείωσε μισθούς και επιδόματα ανεργίας.

Με στόχο την ευημερία μας απελευθερώνουν τις απολύσεις, για την αύξηση του βιοτικού μας επιπέδου συρρικνώνουν την Υγεία, την Παιδεία και την Κοινωνική Αασφάλιση.
Προκειμένου να περνάμε πιο καλά καλπάζει η ακρίβεια, ακριβαίνουν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, οι τιμές του πετρελαίου και της βενζίνης, αυξάνονται οι φόροι και περικόπτονται δικαιώματα.
Ειδικά οι νέοι υποθέτουμε ότι εφεξής θα παίρνουν το πλουσιοπάροχο ποσό των 400 ευρώ το μήνα (εάν βρουν δουλειά φυσικά, πράγμα απίθανο) προκειμένου να ...διασφαλιστεί το ευτυχές μέλλον τους.
Και όμως, αυτοί που κάνουν όλα τα παραπάνω, τολμάνε και μιλάνε! Οπως έκανε χτες ο υπουργός Οικονομίας στη Βουλή και είναι βέβαιο ότι θα κάνει πολλές φορές ακόμη.
Ομως και τα παράλογα εφυολογήματά τους τελειώνουν και η κινδυνολογία τους έχει όρια και οι μηχανισμοί ιδεολογικής και πρακτικής καταστολής που ετοιμάζουν κρυφά ή φανερά δε θα φτάσουν.
Προκαλούν πλέον τον κόσμο απροκάλυπτα, τον κλέβουν και τον κατηγορούν κι από πάνω με χίλιους δύο τρόπους με τη φόρα που έχουν πάρει προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Για όλα αυτά θα πάρουν απάντηση και μάλιστα συνειδητή και οργανωμένη. Οτι ακριβώς τους πονάει δηλαδή...


Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: