Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΡΩΣΙΑ: Προεκλογική κορύφωση.


Από την χτεσινή συγκέντρωση του ΚΚΡΟ στη Μόσχα


Μια μέρα με μεγάλο συμβολισμό, τη μέρα της ίδρυσης του Κόκκινου Στρατού, που πλέον ονομάζεται «ημέρα των υπερασπιστών της πατρίδας», χρησιμοποίησαν οι βασικοί διεκδικητές της ρωσικής προεδρίας, διοργανώνοντας συγκεντρώσεις στη ρωσική πρωτεύουσα, 10 μέρες πριν τις εκλογές της 4ης Μάρτη.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν, επεδίωξε να καπηλευτεί τα πατριωτικά αισθήματα και μιλώντας στο στάδιο Λουζνικί της Μόσχας, υποστήριξε πως «σήμερα εμείς είμαστε οι υπερασπιστές της πατρίδας».
Σε ένα πλήθος 130.000 υποστηρικτών του υποσχέθηκε πως δεν θα αφήσει κανέναν να αναμειχθεί στις υποθέσεις της Ρωσίας και στην κενού περιεχομένου σύντομη ομιλία του υποσχέθηκε τη νίκη στις προεδρικές εκλογές.
Από τη μεριά ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, Πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), που έρχεται 2ος στις δημοσκοπήσεις, μιλώντας σε μαζική συγκέντρωση στο κέντρο της Μόσχας, αναφέρθηκε στις πρωτοπόρες κατακτήσεις της σοβιετικής εποχής, για να καταλήξει πως «αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία τα έχουν προδώσει και πουλήσει όλα όσα είχε καταφέρει η χώρα σε ένα διάστημα χιλίων χρόνων. Μοίρασαν τον πλούτο στην ολιγαρχία και συνεχίζουν να εξυπηρετούν αυτήν την κλίκα και τα αφεντικά πέρα από τον Ατλαντικό».
Αναφερόμενος στο προεκλογικό του πρόγραμμα, που περιλαμβάνει σειρά διαχειριστικών μέτρων, σημείωσε πως η ουσία του είναι η εθνικοποίηση των πρώτων υλών, η φορολόγηση των πλουσίων, το κρατικό μονοπώλιο στην βιομηχανία οινοπνεύματος και ποτών. Υποσχέθηκε επίσης την αναγέννηση της ένωσης Ρωσίας, Ουκρανίας, Λευκορωσίας, Καζαχστάν, που όπως τόνισε, θα κάνει «ανταγωνιστικό» αυτό το χώρο στις διεθνείς αγορές.

Πηγή:www.rizospastis.gr- Ι.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: