Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Μ.Α.Σ: Ψήφισμα προς όλα τα Διοικητικά Συμβούλια και τις Γενικές Συνελεύσεις.



Καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη και βάρβαρη επίθεση των δυνάμεων καταστολής της μαύρης συγκυβέρνησηςενάντια στους φοιτητές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και τους αγωνιστές της ΕΕΔΥΕ έξω από το Μέγαρο Μουσικής την Πέμπτη 16/2.
Απέναντι στους φοιτητές και το λαό που διαδήλωναν την αντίθεσή τους στην ημερίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ, με αφορμή τα 60 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, παρατάχθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές έγινε προσπάθεια να απωθηθούν με χημικά και βία. Στόχος των δυνάμεων καταστολής ήταν να διαλύσουν τη συγκέντρωση και να τρομοκρατήσουν τους αγωνιστές.
Η προσπάθειά τους έπεσε στο κενό.
Με ευθύνη της κυβέρνησης επιδιώχτηκε να μην εκφραστεί ο λαός ενάντια στους φονιάδες των λαών και τον αρχιφονιά (γ.γ. του ΝΑΤΟ) Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, που ήταν κύριος ομιλητής της ημερίδας. Θέλησε η κυβέρνηση των μνημονίων και της συμμετοχής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους να μην ακουστεί η απαίτηση του λαού να ξεκουμπιστεί από την Ελλάδα ο μακελάρης των λαών μαζί με το ΝΑΤΟ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές ενώσεις.
Η προσπάθεια τους αυτή εντάσσεται στους αντιδραστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου για τη γενίκευση της καταστολής, τη δυσφήμιση του λαϊκού κινήματος, την τρομοκράτηση του. Σε αυτούς τους σχεδιασμούς αξιοποιούν και τις προβοκάτσιες όπως στα πρόσφατα μεγαλειώδη συλλαλητήρια στις 12 Φλεβάρη. Σε αυτούς τους σχεδιασμούς έχει ιδιαίτερο καταμερισμό ο δήμαρχος της Αθήνας Καμίνης για να γίνει το κέντρο της Αθήνας «υγειονομική ζώνη», δηλαδή να απαγορευτούν οι διαδηλώσεις.
Καταγγέλλουμε απερίφραστα την ημερίδα των ιμπεριαλιστών, της χειραγώγησης των νεανικών συνειδήσεων.
Το φοιτητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται. Καλούμε τους φοιτητές-σπουδαστές σε ετοιμότητα για να εμποδίσουν οποιαδήποτε απόπειρα λήψης νέων αυταρχικών μέτρων. Να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική που τμήμα της είναι η ένταση της κρατικής καταστολής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: