Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Κ.Κ.Ε. με τον πρέσβη του Ιράν.



Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τους  Γ. Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και τον Η. Νασίρ, μέλος του Τμήματος των διεθνών σχέσεων της ΚΕ, επισκέφτηκε την Παρασκευή 17/2 την πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα και είχε συνάντηση με τον πρέσβη του Ιράν, Μοχάμμαντ Ρέζα Ραμπίεϊ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ παρουσίασε τις θέσεις και τις τελευταίες πρωτοβουλίες του Κόμματος στην Ελλάδα και στο ευρωκοινοβούλιο ενάντια στο εμπάργκο ιρανικού πετρελαίου, που προωθούν ΗΠΑ και ΕΕ.
Επιπλέον για άλλη μια φορά το ΚΚΕ εξέφρασε, με την ευκαιρία αυτής της επίσκεψης, την καταδίκη του στις απειλές που εκτοξεύουν οι ιμπεριαλιστές κατά του ιρανικού λαού.
Η ελληνική κυβέρνηση, αναπτύσσοντας στενή στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ και συμμετέχοντας ενεργά στα σχέδια των ΗΠΑ και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ κατά του Ιράν και της Συρίας, αναλαμβάνει τεράστιες κι εγκληματικές ευθύνες απέναντι στον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής μας.
Το ΚΚΕ θα συνεχίσει με συνέπεια τη δράση του ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ενώσεις, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις κατά άλλων λαών, για να μην γίνει ο ελληνικός λαός ούτε θύτης ούτε και θύμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ζήτησε από τον πρέσβη να μεταφέρει στην ιρανική κυβέρνηση τη θέση του ΚΚΕ για τη νομιμοποίηση της δράσης του ΤΟΥΝΤΕΧ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: