Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ :Ενάντια στην ταξική συνεργασία.


Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας



Έντονη είναι η αντίδραση του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας στην πρόσφατη συμφωνία (25/1), στα πλαίσια του «κοινωνικού διαλόγου» ανάμεσα στις συμβιβασμένες ηγεσίες των συνδικάτων «CCOO» (εργατικές επιτροπές) και «UGT» (Γενική Ενωση Εργατών) με την εργοδοσία για ...αύξηση 0,5% στους μισθούς ως το 2014, ενώ την ίδια στιγμή ο πληθωρισμός αγγίζει ήδη το 2%.

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΛΙ μιλά για μια συμφωνία που έχει αρνητικές επιπτώσεις στην εργατική τάξη και πως «δεν υπάρχει τρόπος διεξόδου από την καπιταλιστική κρίση προς όφελος της εργατικής τάξης παρά μόνο στέλνοντας την καπιταλιστική εκμετάλλευση στον κάλαθο της ιστορίας και πως η μόνη λύση είναι η οργάνωση και ο αγώνας της εργατικής τάξης με προοπτική το Σοσιαλισμό».
Αναφερόμενο στην αστική τάξη και τις κυβερνήσεις της καθώς και το σημαντικό πρόβλημα της ανεργίας, τους περιορισμούς στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, το ΚΚΛΙ σημειώνει πως η εργατική τάξη βλέπει πως οι οργανώσεις της ολοένα και γίνονται πιο ανίκανες για αγώνες και σύμμαχοι στις επιθέσεις κατά των εργαζομένων. «Σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στην επιρροή της αστικής ιδεολογίας στις οργανώσεις των εργαζομένων, που πριν από πολλά χρόνια εισήγαγαν την έννοια του "κοινωνικού διαλόγου" και της συνυπευθυνότητας της κρίσης. Αλλά και εξαιτίας της προδοσίας ενός μεγάλου στρώματος συνδικαλιστών που ενεργούν ενάντια στα συμφέροντα για τα οποία ισχυρίζονται ότι αντιπροσωπεύουν», σημειώνεται.
Το ΚΚΛΙ καλεί όλους τους εκλεγμένους συνδικαλιστές, τα μέλη των συνδικάτων και όλους τους εργαζόμενους σε ανυπακοή σε αυτές τις συμφωνίες και καταλήγει: «Καλούμε να οργανωθούν οι Εργατικές Επιτροπές Ενότητας (CUO), να πραγματοποιηθούν συνελεύσεις σωματειακές και περιφερειακές ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, ώστε να οικοδομηθεί μια συνεχής κινητοποίηση με ορίζοντα την γενική απεργία».
  • Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα που υφίστανται τεράστιες περικοπές μισθών πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο σε πολλές πόλεις της Ισπανίας.
Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: