Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών :Μετά την απεργία στις 17 Γενάρη...



•    Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Έξω η τρόικα από την Ελλάδα! 
•    Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία! 
•    Επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών χαιρετίζει τους ηρωικούς εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας, τους χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, τους αυτοαπαχολούμενους που συμμετείχαν στην παναττική απεργία στις 17 Γενάρη. 
Χαιρετίζει τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που απείχαν από τα μαθήματα τους, κλείσανε τις σχολές, πήραν αποφάσεις συλλόγων, εργαστηρίων, ετών, εξαμήνων και κατέβηκαν στο δρόμο στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, μαζί με τους εργάτες που «παράγουν» τη ζωή και τον πλούτο.

Συνάδελφε-ισσα,
Ξέρεις τη δύσκολη κατάσταση στο σπίτι και την οικογένεια σου με απολύσεις, χαράτσια, μειώσεις μισθών-συντάξεων, αυξήσεις σε ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ. Ήδη πληρώνεις ένα «σκασμό» λεφτά για αναλώσιμα, στέγαση, σίτιση, μετακίνηση και βιβλία. Βλέπεις την ανεργία να γιγαντώνει. Φέρνουν νέα μείωση μισθών, εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, προχωράνε στο λεγόμενο «άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων». Η Υγεία μετατρέπεται σε πανάκριβο εμπόρευμα με τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ. Κατεδαφίζουν το Ασφαλιστικό σύστημα. Θέλουν οι νέοι εργαζόμενοι να δουλεύουν για δύο χρόνια με 592€ μεικτά, με συμβάσεις εργασιακής εμπειρίας.

Σπουδαστή των ΤΕΙ, 
Βιώνεις καθημερινά την άθλια πραγματικότητα με τα μονά-ζυγά εξάμηνα, τις χαμένες ώρες εργαστηρίων, τις λίστες αναμονής, την ανύπαρκτη υλικοτεχνική υποδομή, την απλήρωτη πρακτική, τις συγχωνεύσεις και τα κλεισίματα τμημάτων.

Συνάδελφε-ισσα,
Αυτές τις μέρες δεκάδες σωματεία πήραν απόφαση για την μεγάλη απεργία της Τρίτης στην Αττική, για άλλες κινητοποιήσεις. Χιλιάδες εργάτες, νεολαίοι παίρνουν δύναμη και θάρρος από τον τίμιο αγώνα που κάνουν εδώ και πάνω από 80 μέρες οι απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Αυτή η σπίθα του αγώνα, πρέπει να ανάψει και εδώ! Κάποιοι θέλουν να τη σβήσουν!

Αυτή η απεργία δέχτηκε την πιο σιχαμένη και βρωμερή επίθεση:

•    από τους ανθρώπους του κεφαλαίου (πρόεδροι, προϊστάμενοι, κοσμήτορες, διοικήσεις, διευθυντές, μερίδα καθηγητών). Όλοι μαζί απειλούσαν τους φοιτητές ότι θα χαθεί η εξεταστική ή θα κοπούν σε εργαστήρια αν κατέβουν στην απεργία. Την ίδια στιγμή που αφαιρούν το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή με αξιοπρέπεια αναγνωρίζαν «το δικαίωμα στην απεργοσπασία» και διαμήνυαν σε όλους τους τόνους ότι «οι σχολές θα παραμείνουν ανοιχτές την ημέρα της απεργίας». Πολλοί καθηγητές κάνανε μαθήματα την ώρα των γενικών συνελεύσεων ενώ διοργανώθηκαν ακόμα και σεμινάρια την ημέρα της απεργίας!!!
•  από τα κόμματα (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) και τις παρατάξεις (ΠΑΣΠ-ΔΑΠ) του κεφαλαίου. Από τη στάση τους στα Διοικητικά Συμβούλια (στα περισσότερα δεν εμφανίστηκαν και στα υπόλοιπα ψήφισαν ΚΑΤΑ για την απεργία επειδή «δεν αφορά τους φοιτητές») μέχρι τις Γενικές Συνελεύσεις (στις περισσότερες καλούσαν τους φοιτητές να μην πάνε και στις άλλες εκβίαζαν ότι «θα χαθούν οι εξεταστικές» προκύπτει ένα και μόνο συμπέρασμα: είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου στις σχολές και έχουν αναλάβει το καθήκον οι φοιτητές να μην σηκώσουν κεφάλι. 
•    από τους δίγλωσσους και τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές στο εργατικό κίνημα (ηγεσία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση-ΣΥΡΙΖΑ). Οι δυνάμεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στο Εργατικό Κέντρο Βόλου (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) καταψήφισαν την πρόταση για κήρυξη 24ωρης απεργίας για τα εργοστάσια της Χαλυβουργίας στην περιοχή. Κατάπτυστη ήταν η θέση του συνδικαλιστή του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Χ. Κόφφα ότι «οι απεργίες είναι υπέρ των εργοδοτών, γιατί δεν φέρνουν αποτέλεσμα…». Για τους ξεπουλημένους εργατοπατέρες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ «αποτελεσματικοί» είναι οι κοινωνικοί διάλογοι με τους εργοδότες και την κυβέρνηση. 
•  από τους συνοδοιπόρους τους στο φοιτητικό κίνημα (ΕΑΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ). Οι ηγεσίες αυτών των δυνάμεων εξέφρασαν την «αλληλεγγύη» τους στον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών, καλώντας σε κινητοποίηση μακριά και αλάργα από το σωματείο της Χαλυβουργίας, καταψηφίζοντας το ψήφισμα των ίδιων των χαλυβουργών που καλούσε στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και διαλύοντας τις συνελεύσεις ετών-εργαστηρίων στο όνομα της ενότητας των συλλόγων(!!!). Σε αρκετές σχολές πρότειναν τη διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων μετά (!!!) την απεργία, αρνούνταν να επικυρώσουν τις υπογραφές των φοιτητών για συνέλευση και καλούσαν τους φοιτητές να μην συμμετέχουν στις συνελεύσεις του ΜΑΣ(!!!).

Μάταιες οι προσπάθειές τους, η απεργία πέτυχε. Απομόνωσε τους!

Συνάδελφε-ισσα,
•    Ενημέρωσε και τους υπόλοιπους συναδέλφους, τους γονείς σου για το τι ετοιμάζει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ
•    Οργάνωσε τον αγώνα σου με συνελεύσεις-εκδηλώσεις-συσκέψεις-περιοδείες-ενημερώσεις-διαμαρτυρίες ώστε το κάθε έτος και εξάμηνο, το κάθε εργαστήριο και αμφιθέατρο να γίνει κάστρο αντίστασης
•    Οργάνωσε νέο κύμα αλληλεγγύης προς τον ηρωικό αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας και των υπόλοιπων εργοστασίων κα κλάδων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις 
•    Δυνάμωσε τη μεγάλη κοινωνική συμμαχία που χτίζεται κάθε μέρα. Συναντιόμαστε με το ΠΑΜΕ και τους εργάτες. Δυναμώνουμε τη συμπόρευση με τους μικρούς μαγαζατορες και την ΠΑΣΕΒΕ, τους φτωχούς αγρότες και την ΠΑΣΥ, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα και την ΟΓΕ, τους μαθητές και τα Συντονιστικά τους Όργανα.
•    Οργάνωσε τον αγώνα σου και δήλωσε ότι:

Δε θα δεχτούμε καμιά απόλυση γονιών ή εργαζόμενων συναδέλφων μας. Οργανωμένη, συλλογική αλληλεγγύη σε κάθε απολυμένο, σε κάθε άνεργο.
Άρνηση πληρωμών σε όλα τα χαράτσια -συλλογικά και οργανωμένα! Σε καμία γειτονιά να μην κόψουν το ρεύμα. Δεν πληρώνουμε για σίτιση, στέγαση, μετακίνηση, σημειώσεις, βιβλία, αναλώσιμα. 
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τα ναρκωτικά και εμπορευματοποιεί πρόληψη-θεραπεία-επανένταξη. Θέλουν τη νεολαία υποταγμένη, να ψάχνει τη διέξοδο στους ψεύτικους παραδείσους των ναρκωτικών και τους εμπόρους του ανθρώπινου πόνου και της δυστυχίας να θησαυρίζουν.
Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι. 
Διεκδικούμε σταθερή δουλειά με δικαιώματα. 
Δε θα περάσει η δημιουργία πτυχίων πολλών ταχυτήτων-διαβατήριων για την ανεργία, η ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας. Θα πολλαπλασιαστούν οι επικαλύψεις, μεταξύ αποφοίτων ΤΕΙ-ΙΕΚ-ΑΕΙ. 
Κανένας φοιτητής-καθηγητής στα Συμβούλια Διοίκησης. Οργανωμένα, με αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων εμποδίζουμε την προσπάθεια διεξαγωγής των εκλογών για τα Συμβούλια Διοίκησης.  
Παλεύουμε ενάντια στην κατάργηση του ασύλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: