Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Αλέκα Παπαρήγα: Eίτε ελεγχόμενη είτε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία τα πράγματα για το λαό θα είναι κυριολεκτικά μαύρα.



Την εκτίμηση ότι «το «κούρεμα» είτε είναι 50% είτε 70% ή 80%, από χέρι είναι σε βάρος του λαού, ενώ μπορεί να δίνει τη δυνατότητα σε ένα σημαντικό τμήμα του κεφαλαίου και των καπιταλιστικών επιχειρήσεων να ανακάμψουν», έκανε σήμερα η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα σημειώνοντας ότι, είτε ελεγχόμενη είτε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία τα πράγματα για το λαό θα είναι κυριολεκτικά μαύρα.

Η κ. Παπαρήγα προσέθεσε ότι, όταν χρεοκοπήσει ένα τμήμα του κεφαλαίου, θα δυναμώσει ένα άλλο, ενώ ο λαός συνολικά θα τα χάσει σχεδόν όλα, όσα είχε, που ήταν λίγα και με αυτή την έννοια ο λαός δεν μπορεί να περιμένει να χειροκροτήσει ή να μη χειροκροτήσει το κούρεμα, αλλά πρέπει να ακολουθήσει το δικό του ανεξάρτητο του δρόμο σε αντίθεση με τη διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση, από τα μονοπώλια και από την ΕΕ.

Νωρίτερα, σε άλλη δήλωση που έκανε μετά τη συνάντησή της με δικαστικές ενώσεις, η κ. Παπαρήγα εξέφρασε την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο για τη δικαιοσύνη τονίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να εγκρίνει ένα νομοσχέδιο, το οποίο επιφέρει σαρωτικές αρνητικές αλλαγές στον τομέα της δικαιοσύνης, αντίστοιχες με αυτές που έχουν γίνει στον τομέα των εργασιακών σχέσεων, των μισθών κ.λπ.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι με βάση αυτά που έχει φέρει η κυβέρνηση και με «σημαία» τη συντόμευση των διαδικασιών, δημιουργεί προϋποθέσεις μιας πιο ακριβής δικαιοσύνης για το λαό, γιατί δεν εξασφαλίζει τους παράγοντες εκείνους ώστε να υπάρχει πραγματική συντόμευση και αποφάσεις ποιοτικές. Επίσης η κ. Παπαρήγα είπε ότι διαφωνεί με το να μετατρέπονται σε πλημμελήματα εγκλήματα οικονομικά, πράγμα που οπωσδήποτε συμφέρει αυτούς οι οποίοι διαπράττουν οικονομικά εγκλήματα σε βάρος του λαού. Ακόμη εξέφρασε τη διαφωνία της με τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου που θα ασχολείται με τις στρατηγικές επενδύσεις, γιατί, όπως είπε, με αυτόν τον τρόπο διευκολύνεται η ιδιωτικοποίηση, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, που ανήκει ουσιαστικά και τυπικά στο λαό. Τέλος, εξέφρασε τη διαφωνία της και για την ύπαρξη ξεχωριστών στρατιωτικών δικαστηρίων και ξεχωριστής στρατιωτικής δικαιοσύνης.


Πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: