Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ-[01/01/2012] Αυτοί που υποθάλπουν τη βία κατά των μεταναστών συμβάλλουν στον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας


Στις 23 Δεκεμβρίου, ομάδα 15 περίπου ακροδεξιών με πλήρη εξοπλισμό μάχης επιτέθηκε βάναυσα στον Μουσταφά Χαϊνταρί, αντιπρόεδρο του Αφγανικού Πολιτιστικού Συλλόγου «ΝΟΥΡ». Σύμφωνα με την καταγγελία του ίδιου, αστυνομικός που βρισκόταν στην περιοχή αδιαφόρησε πλήρως για τις κραυγές με τις οποίες ο Χαϊνταρί καλούσε σε βοήθεια, ενώ άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που πέρασαν από το σημείο της επίθεσης προχώρησαν σε έλεγχο των εγγράφων του θύματος (!), σε μια επίδειξη παροιμιώδους αναισθησίας, τόσο για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν, όσο βεβαίως και για την καταγγελία του.
Η προκλητική συμπεριφορά των «οργάνων της τάξης» έφτασε στο απόγειό της στο σεσημασμένο Α.Τ. του Αγίου Παντελεήμονα, το οποίο ο Χαϊνταρί επισκέφθηκε το ίδιο βράδυ, σε άθλια κατάσταση. Οι «προστάτες του Πολίτη» όχι μόνο αρνήθηκαν και να καταγράψουν την καταγγελία του, αναγκάζοντάς τον να επιστρέψει στις 27/12, αλλά τον αγνόησαν και τη δεύτερη φορά, αρνούμενοι να προβούν στα στοιχειώδη που προβλέπει ο νόμος. Σημειωτέον ότι το βράδυ της επίθεσης εναντίον του Χαϊνταρί, η ίδια ομάδα επιτέθηκε σε τρεις ακόμα μετανάστες.

Εδώ και αρκετά χρόνια, και μάλιστα πολύ πριν εμφανιστεί το «κίνημα» των αγανακτισμένων φασιστών στην περιοχή της Αχαρνών, οι αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις είχαν καταγγείλει επανειλημμένα το ρόλο του αστυνομικού τμήματος του Αγίου Παντελεήμονα, τόσο για τις συνθήκες κράτησης όσο και για την ανοχή των αστυνομικών προς τις συμμορίες των ακροδεξιών. Οι σχετικές καταγγελίες έφτασαν ξανά και ξανά στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, η μακαριότητα του οποίου, ωστόσο, συνέβαλε τα μέγιστα στην αποθράσυνση των υπό προστασία χιτλερίσκων: το έδειξε η επίθεση ακροδεξιών με μολότοφ κατά αντιρατσιστών μέσα από τις γραμμές της αστυνομίας το 2009, οι επιθέσεις ακροδεξιών σε στελέχη της Αριστεράς στις εκλογές του 2010, τα επεισόδια εναντίον του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, κυρίως όμως οι φονικές επιδρομές εναντίον μεταναστών, που τελευταία πολλαπλασιάζονται. Σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται ορισμένοι, είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα, στον Άγιο Παντελεήμονα δεν εκτυλίσσεται καμία σύγκρουση μεταξύ «ακραίων ομάδων», και κανένας «κάτοικος» δεν παίρνει «το νόμο στα χέρια του». Εδώ και μια τριετία τουλάχιστον, στην περιοχή της Αχαρνών δρουν ανεξέλεγκτες νεοναζιστικές συμμορίες, που λυμαίνονται την περιοχή εν είδει μαφίας, με την ανοχή ή και την ανοιχτή στήριξη των τοπικών αρχών, και προφανώς κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας.

Η έξαρση της φασιστικής βίας υπό κρατική κάλυψη είναι η άλλη όψη της επικράτησης μιας οικονομικής και κοινωνικής ακροδεξιάς, που σήμερα υπόσχεται την «εθνική σωτηρία» με τη σκληρότερη εφαρμογή της ίδιας καταστροφικής συνταγής. Καθώς λοιπόν η διαχείριση της κρίσης υπέρ των πλουσίων απειλεί να αφήσει ερείπια στη θέση της κοινωνίας, είναι καθήκον κάθε δημοκρατικού πολίτη να μην αφήσει την Αθήνα να γίνει η Βαϊμάρη του 21ου αιώνα. Αν επιτρέψουμε στους νοσταλγούς του Χίτλερ να κάνουν με τους μετανάστες ό,τι στο Μεσοπόλεμο οι ναζί με τους Εβραίους, γνωρίζουμε ήδη ότι οι μετανάστες είναι (ήταν) η αρχή - και, κυρίως, ξέρουμε ποια πρόκειται να είναι η συνέχεια. Η άνοδος της Χρυσής Αυγής και του ΛΑΟΣ στην περιοχή, αλλά και η συμπερίληψη του τελευταίου στην κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» (ώστε να ζητά, από καλύτερες θέσεις, να αναλαμβάνει το κράτος τη θεσμική υλοποίηση όσων οι νεοναζί κάνουν "ιδιωτικα" στο σκοτάδι), έδωσαν ήδη δείγματα της αγριότητας που εγκυμονεί η ανοχή στη φασιστική βία και τη ρατσιστική προπαγάνδα. Κάθε σπιθαμή που αφήνει, λοιπόν, η ελληνική κοινωνία στην ακροδεξιά (είτε αυτήν που χτες θεωρούνταν γραφική και σήμερα εποικίζει τον κρατικό μηχανισμό, είτε εκείνη που επιτίθεται σε μετανάστες σχεδόν κάθε εβδομάδα), φέρνει την εξαθλίωση ακόμα πιο κοντά για όλες και όλους μας.
Eπιτροπή Μεταναστευτικού της Νεολαίας Συνασπισμού
1/1/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: